Simona Ionescu / Redactor Șef

Atac terorist în Viena. Imagini de la fața locului

Atac terorist în Viena. Imagini de la fața locului
Patru oameni au murit, există cel puțin 15 răniți și cel puțin unul din atacatori e în libertate. Așa arată bilanțul atacului terorist care a avut loc noaptea trecută în Viena, incidentele fiind raportate în șase locații diferite.

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

O amplă operațiune a poliției a fost lansată în apropierea sinagogii din centrul Vienei, în zona Schwedenplatz, după ce în zonă au început să se tragă focuri de armă, iar un polițist a fost rănit.  Potrivit ultimelor informații oficiale, doi oameni și-au pierdut viața în atacul terorist și cel puțin unul dintre ucigași e în libertate. Situația e în continuare confuză la Viena.

Imaginile plasate pe Twitter acum câteva minute par să arate că patru teroriști ar fi fost capturați. Există îsă suspiciuni că s-au luat ostatici în mai multe localuri din oraș, notează Evenimentul Zilei. Se pare că teroriștii i-ar fi luat ostatici pe clienții restaurantului Akakiko.

Informații de ultimă oră publicate de ziarul austriac Kurier vorbesc despre 7 morți și un număr neprecizat de răniți. Se pare că victime s-au înregistrat în mai multe zone din oraș. Teroriștii ar fi tras focuri de armă asupra a cel puțin patru obiective din centrul Vienei, sinagoga, 2 restaurante și Centrul Comunitar evreiesc.

Nu e foarte clar deocamdată dacă într-adevăr unul dintre teroriști s-a aruncat în aer, dar a apărut suspiciunea că există mai mulți complici care sunt în continuare liberi. O altă informație neconfirmată susține că unul dintre teroriști a fost împușcat mortal de forțele de ordine.

Potrivit unui martor ocular, care a vorbit la o televiziune austriacă,  o persoană care fugea trăgea sălbatic dintr-o armă automată. Poliția a ripostat și ea. Un alt martor a declarat că a numărat cel puțin 50 de focuri de armă, notează AFP.

Potrivit celui mai mare ziar din Austria, Kronen Zeitung, un ofițer de poliție a fost rănit și se află în stare critică. Potrivit acestei surse, unul din teroriști, care purta o centură cu explozibil, s-a aruncat în aer. Un complice ar fi reușit să fugă de la locul atacului, ceea ce explică focurile de armă și apelurile către populație.

Pepe, părăsit de nevastă! Raluca și-a luat fetițele și a plecat de acasă

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre