Simona Ionescu / Redactor Șef

Gorilele s-au îmbolnăvit de COVID-19. E primul caz la primate mari

Gorilele s-au îmbolnăvit de COVID-19. E primul caz la primate mari
Două gorile de la grădina zoologică din San Diego (California) au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus. Animalele au fost plasate în carantină împreună, au informat, luni, reprezentanții grădinii zoologice, potrivit DPA.

Gorilele s-au îmbolnăvit de COVID-19. În luna aprilie încă nu existau dovezi. În vara anului trecut, oamenii de știință au stabilit că SARS CoV-2 nu afectează exclusiv oamenii. Cercetătorii au spus că inclusiv animalele de companie se pot îmbolnăvi de COVID-19. Cercetătorii italieni au testat 540 de câini și 277 de pisici din gospodării, în care oamenii fuseseră testați pozitiv cu COVID-19, sau din zone afectate puternic de pandemie, precum Lombardia. S-au detectat anticorpi împotriva virusului la 3,4% dintre câini și 3,9% dintre pisici.

Studiile au mai arătat că animalele mai degrabă se îmbolnăvesc de la oameni decât să le transmită lor virusul și boala.

Gorilele s-au molipsit de la îngrijitorul lor

La Grădina zoologică din San Diego alarma s-a dat după ce primatele au început să tușească. Aceasta e închisă publicului încă de luna trecută. Au fost testate probe fecale, care au indicat infecţia. Gorilele s-au îmbolnăvit de COVID-19. Cele două gorile s-au infectat cu noul coronavirus. Potrivit responsabililor de la zoo, nu este exclus ca şi alte animale din grup să fie infectate, dar, momentan, doar acestea două au fost puse în carantină, izolate de restul animalelor.

„În afară de congestie şi de tuse, gorilele se simt bine”, a precizat Lisa Peterson, directorul executiv de la San Diego Zoo. Acesta susține că e posibil ca animalele să se fi îmbolnăvit de la un îngrijitor care ar fi fost bolnav asimptomatic de COVID-19, astfel că a venit în continuare la serviciu, fără să știe că pune în pericol sănătatea colegilor săi și a animalelor.

Grădina zoologică a precizat că aceasta este primul caz cunoscut de transmitere a virusului la maimuţe mari. Prin urmare, veterinarii sunt cu ochii pe primate, pentru că nu se știe cum poate evolua boala în cazul lor.

Sursa foto: Instagram

Exclusiv. Dani Oțil sare la gâtul influenserițelor. Cum o pune pe logodnica sa să se laude

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre