Simona Ionescu / Redactor Șef

60 de cetățeni de etnie rromă au speriat Italia. Bătaie cu răngi și cuțite din cauza unui loc de parcare

60 de cetățeni de etnie rromă au speriat Italia. Bătaie cu răngi și cuțite din cauza unui loc de parcare
Nu mai puțin de 60 de români au făcut luni circ la Milano, după ce a început o bătaie ca-n filme din cauza unui loc de parcare. În urma evenimentului au fost rănite șapte persoane.

A fost nevoie de intervenția a 50 de carabinieri, dar și trupe speciale pentru a stinge bătaia pe viață și pe moarte.

Persoanele implicate erau două clanuri rivale de persoane de etnie romă

Scandalul a început seara, în jurul orei 18.45, când o persoană a parcat mașina în fața unei case din via Emilio Faà di Bruno. Disputa a început la început între câteva persoane, dar imediat, potrivit Corriere della Sera s-au strâns în jur de 60 de indivizi, printre care și femei și copii. Jurnaliștii italieni susțin că aceștia fac parte din două clanuri rivale de rromi.

Bătaie între două clanuri de rromi la Milano

S-au lovit cu răngi, sticle goale și cuțite

În timpul bătăii, rromii au început să se lovească cu sticle goale, dar s-a ajuns și la cuțite și răngi. Din nefericire, un bărbat a fost înjunghiat în spate și în piept și a fost nevoie să fie transportat la spital, pentru că se afla în stare gravă. Au fost anunțați și carabinierii și au ajuns 50 de militare, inclusiv trupele speciale, aceștia reușind să pună stop bătăii.

Șapte oameni au avut de suferit

Autoritățile se ocupă acum de anchetarea incidentului

În urma încăierării au mai fost rănite și alte șase persoane, printre care o femeie de 51 de ani și un băiat de 13 ani dar, din fericire, starea acestora nu e atât de gravă. Când forțele de ordine au sosit la fața locului, a fost nevoie ca circulația pietonală dar și cea rutieră să fie închisă. Autoritățile italiene se ocupă acum de anchetă, urmând ca cei vinovați să plătească.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre