Simona Ionescu / Redactor Șef

8 aprilie 2004, eclipsă totală de soare. Oameni, plante, animale vor suferi transformări

8 aprilie 2004, eclipsă totală de soare. Oameni, plante, animale vor suferi transformări
Următoarea eclipsă de soare de pe 8 aprilie 2024 va avea efecte nu doar asupra oamenilor, spun specialiștii, ci și a asupra animalelor, a vremii și a mediului înconjurător. Cum ni se va schimba viața.

Oameni, plante, animale, toți vor fi marcați de eclipsa totală de soare care va avea loc peste câteva zile, pe 8 aprilie 2024. Ce ne așteaptă.

„Șerpii” din umbră

Unul dintre fenomenele rare pe care trebuie să le urmăriți în timpul eclipsei totale de soare sunt benzile de umbră. „Benzile de umbră sunt linii subțiri și ondulate de alternanță de lumină și întuneric, care pot fi văzute mișcându-se și ondulând în paralel pe suprafețe de culoare deschisă, imediat înainte și după o eclipsă totală de soare”, a precizat NASA. Unii oameni le mai numesc și șerpi de umbră, deoarece mișcarea lor ondulată poate arăta ca niște șerpi care se strecoară pe pământ.

Scăderea temperaturii

Eclipsă totală de soare pe 8 aprilie. Cum ne influențează viața

„Când lumina soarelui se estompează la amurg, observăm întotdeauna cum lucrurile încep să se răcească. Același lucru este valabil și pentru întunecarea temporară din timpul unei eclipse totale de soare”, au mai spus reprezentanții NASA. În funcție de factori precum perioada anului, acoperirea norilor și durata totalității, temperatura aerului poate să scadă.

În timpul unei eclipse solare din 1834, temperatura aerului din Gettysburg, Pennsylvania, ar fi scăzut cu 28 de grade Fahrenheit. Astronomii nu se așteaptă ca temperatura să scadă la fel de mult în aprilie în comparație cu eclipsa din 2017, care a avut loc în timpul verii, dar este posibil ca oamenii să simtă totuși scăderea temperaturii în timpul și imediat după alinierea celestă.

„Păsările au devenit confuze”

Întunericul brusc din mijlocul zilei le poate juca o festă animalelor iar oamenii ar putea să vadă comportamentele lor ciudate. Într-un studiu realizat după Marea Eclipsă Americană din 2017, cercetătorii de la Universitatea Cornell și de la Universitatea din Oxford au constatat că „păsările au devenit confuze” în momentele dinaintea totalității din cauza schimbării luminii solare.

Găinile ar putea crede că eclipsa este debutul brusc al nopții și să caute un loc unde să se adăpostească, urmat de răsăritul zilei, ceea ce le-ar putea stimula să caute hrană. Iar greierii, spun oamenii de știință, e posibil să înceapă să cânte în preajma eclipsei.

Cum ne afectează eclipsa din 8 aprilie

Astrolog Valeriu Pănoiu

Potrivit informațiilor oferite de astrologul Vasile Pănoiu, pe 8 aprilie Luna și Soare vor fi în semnul Berbec. „În toate familiile în care sunt conflicte, scânteia s-ar putea să se aprindă. În toate familiile în care se pune problema unei despărțiri, s-ar putea să se pună problema unor argumente în favoarea acestei situații.

Pe 8 aprilie îl avem pe Mercur retrograd, după un martie destul de liniștit și așezat. E vorba de familii unde demult sunt probleme și sămânța de scandal, unde de mult trebuia luată o decizie. Pe 8 aprilie vom avea patru marcaje în Berbec. E vorba de Venus, Lună, Soare și Mercur plus Nodul Nord, deci cinci marcaje. Deciziile vor curge de la sine, nu depinde de noi să oprim nimic. Suntem feriți de începuturi ale unor conflicte, dar se actualizează cele vechi.  De aceea e bine ca fiecare dintre noi să-și facă o introspecție”, susține specialistul.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre