Simona Ionescu / Redactor Șef

Turiști inconștieți. Parcă vor să se îmbolnăvească intenționat

Turiști inconștieți. Parcă vor să se îmbolnăvească intenționat
Românii nu mai țin cont de nimic, aproape s-ar putea crede că vor să se îmbolnăvească intenționat. Zeci de turiști au dansat hora, pe o terasă din Eforie Nord, în plină pandemie, nerespectând regulile și riscând să se infecteze în grup. În utlimele zile numărul cazurilor a crescut alarmant și au apărut focare sau potențiale forcare în mai multe localități.

Petrecăreții au fost surprinși dansând o sârbă în mijlocul drumului, prinși de mână, fără distanțarea legală. Oamenii au dansat minute în șir în mijlocul drumului, după ce au auzit muzica la o terasă din apropiere. Dar acest episod nu este unul izolat întrucât în urmă cu puțin timp, la Mamaia a avut loc un incident similar. Și acolo, mai mulți petrecăreți s-au prins în horă și au dansat fără să le pese de riscul pe care îl presupune astfel de manifestări.

De asemenea, săptămâna trecută, polițiștii i-au amendat drastic pe cei care nu au respectat măsurile recomandate de autorități pe litoral. Vineri noapte două cluburi din Mamaia au fost închise în urma unor controale. Alte trei localuri au fost amendate de autorități întrucât patronii nu au respectat regulile în timpul stării de alertă.

Zeci de mii de români, pe litoral

În plină pandemie, litoralul românesc este plin de turiști. Peste 70.000 de oameni sunt acum la mare. Cei mai mulţi dintre ei continuă să ignore pericolul de infectare şi apelurile la responsabilitate ale autorităţilor.


Jennifer Lopez dezvăluie cum și-a ales porecla de JLo. Ce fel de relație are cu fostul iubit, Puff Daddy

Generozitate. Un italian și-a lăsat averea unor românce care l-au îngrijit la bătrânețe


De asemenea, azi s-a înregistrat un nou record de infectări cu coronavirus, dar și de teste. Astfel, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.284 cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus.  Acestea au fost cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.087.783 de teste. Dintre acestea 22.511 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 13.182 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 9.329 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 11.616 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 25 iulie

Sursa foto: YouTube

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre