Simona Ionescu / Redactor Șef

A apărut o nouă echipă de hackeri. E cea mai amplă operațiune cibernetică din istorie, controlează acum și telefoanele rușilor

A apărut o nouă echipă de hackeri. E cea mai amplă operațiune cibernetică din istorie, controlează acum și telefoanele rușilor
Hackerii de la Anonymous sunt puși pe lucruri mari și sunt direct implicați în războiul lui Vladimir Putin cu Ucraina. Dar o nouă organizație le-a sărit în ajutor.

În timp ce Vladimir Putin se ocupă de „denazificarea” Ucrainei, întreaga omenire îi ține piept liderului de la Kremlin.

A apărut o nouă echipă de hackeri anonimi. Cum îi vor ajuta pe ucrainieni în războiul cu Rusia. E cea mai mare și de succes operațiune cibernetică din istorie

Ucraina este sprijinită din ce în ce mai mult de hackerii Anonymous care au promis că-i vor face zile fripte lui Vladimir Putin și iată că se țin de cuvânt declarând război cibernetic Rusiei și Belarusului. Aceștia nu doar că au distrus site-uri rusești extrem de importante, dar au dat peste cap și televiziuni din Rusia.

Băieții au reușit să prezinte scene îngrozitoare din Ucraina, iar rușii au rămas fără cuvinte când au înțeles care e, de fapt, adevărul. Cei de la Anonymous au reușit să „spargă” până acum platformele rusești de tipul Netflix, numite Wink și Ivi, dar și canalele Russia 24, Channel One, Moskow 24 și s-au infiltrat și pe radioul militar rusesc.

 „Le-am trimis rușilor două milioane de mesaje pe telefoane în 48 de ore!”

Celebrilor hackeri de la Anonymous li s-a alăturat acum o nouă grupare de hackeri anonimi, numită Squad303. Aceștia au postat recent un clip în care arată ce ajutor oferă Ucrainei în războiul cu Rusia. Ei folosesc un program prin care se pot trimite mesaje pe smartphone-urile rușilor, astfel încât să primească informații adevărate.

„Suntem Squad303. Suntem o echipă de oameni anonimi. Nu ne-ați remarca în magazin, pe stradă sau la metrou. Ne-ați pus multe întrebări, am decis să vă răspundem la ele. Atacul armat al Rusiei asupra Ucrainei a produs multe emoții și energii în oameni din toată lumea.

Sute de mii dintre ei vor să ajute în apărarea țării. Anonymous a anunțat război cibernetic cu Rusia și Belarus. Fiecare zi paralizează efectiv infrastructura țării sprijinită de grupuri din toată lumea.

Hackerii sunt ajutați și de programatori individuali

Acțiunii „Operațiunea Rusia” s-au alăturat nu doar hackerii, dar și programatori individuali care astfel pot ajuta în apărarea Ucrainei. E cea mai mare și de succes operațiune cibernetică din istorie. Squad303 se focusează pe campanii de informare non-violente, prin permiterea oamenilor din toată lumea să trimită mesaje către ruși selectați aleator.

În acest sens am creat 1920.in, în 48 de ore oamenii din lumea liberă au trimis rușilor două milioane de mesaje pe telefoanele mobile. Vă mulțumim! Nu vă opriți! Ucrainenii se luptă cu arme adevărate, noi putem cel puțin face astea cu smartphone-urile noastre.

În 1920 Rusia a atacat Europa. Uriașa armată a Rusiei a mers către Berlin, Paris și Madrid. Prima țară în care au intrat a fost Polonia, care își recâștigase independența cu doi ani înainte. Nimeni nu a crezut că polonezii îi pot opri pe ruși. Cu toate astea, în august 1920, s-a petrecut un miracol pe Vistula River. Rușii au fost învinși.

Zilnic, cetățenii ucraineni dovedesc că acest miracol se poate întâmpla din nou. Să îi ajutăm!”, se arată în mesajul noii grupări de hackeri, repostat și pe contul Anonymous.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre