A fost inaugurată stația de metrou Tudor Arghezi. Au primit parcare și șoferii

A fost inaugurată stația de metrou Tudor Arghezi. Au primit parcare și șoferii
Miercuri, 15 noiembrie 2024, la ora 11.30, a fost inaugurată stația de metrou Tudor Arghezi, un proiect al Primăriei sectorului 4. Veste bună și pentru șoferi, care au o parcare vizavi de stația de metrou.

În contractul de 50 de milioane de euro al stației de metrou Tudor Arghezi, a fost inclusă și o parcare pentru navetiști, care are peste 300 de locuri.

Lucrările la stația de metrou Tudor Arghezi au fost realizate de primăria sectorului 4. Pentru construcția acestor facilități, comunitatea Sectorului 4 a investit 50 de milioane de euro, bani europeni nerambursabili.

Circulația trenurilor se va efectua într-un sistem de tip pendulă

Între stațiile Berceni și Tudor Arghezi, ramele de metrou vor circula la intervale de opt minute, în sistem pendulă. „Mâine, 15 noiembrie a.c., începând cu ora 11:30, stația de metrou Tudor Arghezi de pe Șoseaua Berceni, construită de la zero de către comunitatea Sectorului 4, va deveni operațională.

Conform graficului aprobat de Metrorex, circulația trenurilor de metrou se va face într-un sistem de tip pendulă, între stațiile Tudor Arghezi și Berceni. Urmând ca, ulterior, după finalizarea lucrărilor la sistemul de automatizare, preluarea fluxului de călători să se facă „în lung”, de la stația Tudor Arghezi până la stația Pipera.

A fost inaugurată stația de metrou Tudor Arghezi

Trenurile vor circula la un interval de opt minute

Intervalul de circulație a trenurilor între stațiile Berceni și Tudor Arghezi va fi, într-o primă fază, de opt minute, pentru ca apoi, acest interval să fie redus la 4 minute. Odată cu darea în folosință a acestui obiectiv de investiții, va fi deschisă publicului și parcarea de tip park&ride, cu o capacitate de peste 350 de locuri, ce deservește noua stație de metrou”, se arată într-un comunicatul Primăriei sectorului 4. Investiția pentru construirea liniei de metrou și stația Tudor Arghezi a fost făcută cu fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Primarul Daniel Băluță a dat explicații la inaugurare

Alături de prefectul Rareș Hopincă, reprezentanți ai Metrorex și Ministerului Transporturilor, primarul Daniel Băluță a făcut declarații de presă legat despre investiție.

Ne aflăm acum, într-un moment extrem de important pentru dezvoltarea Bucureștiului, într-un moment în care dăm în folosință o investiție utilă nu doar Sectorului 4 și Bucureștiului, ci și județului Ilfov. Pentru realizarea acesteia, multe autorități au depus eforturi considerabile, eforturi în care nu a contat absolut deloc componenta politică, ci doar interesul oamenilor. Fie că vorbim despre Ministerul Transporturilor, CFR sau Metrorex, toate aceste instituții au lucrat conjugat cu Sectorul 4, pentru ca astăzi, să ne putem bucura de acest rezultat. Le mulțumesc tuturor pentru încrederea pe care ne-au acordat-o! Nu în ultimul rând însă, vreau să le mulțumesc colegilor mei, echipei care a muncit din greu pentru realizarea acestor lucruri si fără de care nimic din ceea ce se întâmplă în Sectorul 4 nu ar fi posibil”, a declarat Daniel Băluță.

 

 

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță a mai bifat un proiect: metroul Tudor Arghezi

Primarul a continuat și a anunțat viitoarele proiecte legate de transportul public de călători.

”Această stație, deși este un obiectiv finalizat, este de fapt, un început. Acum avem toate cele necesare pentru a demara extinderea liniei de metrou către comuna Berceni. Depășim astfel granițele Bucureștiului, care are mare nevoie de extindere. Mai mult, în următoarele săptămâni vom ridica în SICAP, tot în parteneriat cu CJ Ilfov, cu Sectorul 5 și cu Metrorex, proiectul magistralei M4 de metrou, Gara de Nord – Gara Progresul. Aceste parteneriate dezvoltă orașul, reduc din timpii petrecuți de oameni în drum către serviciu, reduc poluarea și devin poli de dezvoltare ca urmare a investițiilor în infrastructură. Acestea aduc în zonă investitori, aduc investiții generatoare de venituri, nu doar ansambluri imobiliare”, a mai spus Primarul Sectorului 4.

„Cel puțin 350 de mașini nu vor mai intra în Sectorul 4, ci vor rămâne în parcarea de tip park&ride”

Pe contul său de Facebook, primarul sectorului 4, Daniel Băluță a vorbit despre inaugurarea acestei noi stații de metrou. „Invit bucureștenii și nu numai să folosească această facilitate de transport ecologică și nepoluantă și să străbată orașul, de la un capăt la altul, în cel mai scurt timp posibil.

Astfel, cel puțin 350 de mașini nu vor mai intra în Sectorul 4, ci vor rămâne în parcarea de tip park&ride pe care am amenajat-o pe Șoseaua Berceni, vizavi de noua stație de metrou. Pentru ca noi toți să avem parte de un aer mai curat”, a anunțat primarul.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre