Simona Ionescu / Redactor Șef

A început numărătoarea inversă în Casa Regală. Care sunt speculațiile presei britanice, înainte de interviul cu Oprah

A început numărătoarea inversă în Casa Regală. Care sunt speculațiile presei britanice, înainte de interviul cu Oprah
Numărătoarea inversă în Casa Regală a început. Mai sunt doar câteva ore până la difuzarea celui mai așteptat interviu al anului. Pe măsură ce interviul ducilor de Sussex cu Oprah se apropie, presa britanică este de neoprit și lansează speculații. Iată care sunt acestea.

Pe măsură ce interviul cu Oprah se apropie, presa britanică lansează zeci de speculații cu privire la ce se va întâmpla pe parcursul discuției de două ore cu Harry și Meghan. În același timp, susținătorii regali îi acuză pe ducii de Sussex de insensibilitate și spun că interviul cu Oprah ar trebuit amânat, pe fondul problemelor de sănătate ale Prințului Philip. În tot acest haos generat, un lucru este sigur: în câteva ore celebrul interviu va avea premiera la postul de televiziune american CBS. Numărătoarea inversă în Casa Regală a început oficial. 

Ce se știe cu siguranță 

În timp ce speculațiile sunt multe, câteva lucruri se știu cu siguranță. Unul dintre ele este că Harry și Meghan au filmat deja faimosul interviu, chiar în ziua în care s-a anunțat că aceștia au încheiat oficial rolul în cadrul familiei regale. De asemenea, în ziua respectivă Harry și Meghan au aflat că au rămas fără patronajele regale, respectiv titlurile militare deținute până atunci de Harry. 

Așa cum Oprah a anunțat deja, niciun subiect nu va fi interzis în cadrul interviului. Meghan apare în trailer povestind că i-a fost interzis să acorde interviuri lui Oprah înainte de căsătoria cu Harry. În urmă cu o săptămână, Harry a participat la emisiunea lui James Corden, unde a declarat că decizia de a părăsi Marea Britanie și de a se retrage din rolul activ ca membrii ai familiei regale a fost una bună. Acesta a vrut să-și protejeze soția și copilul, dar și pe el însuși. 

 A început numărătoarea inversă în Casa Regală. ”Meghan Markle voia să fie regină”

Familia regală face front unit înaintea interviului-bombă al ducilor de Sussex,  Harry și Meghan, cu Oprah Winfrey

În timp ce „momentul adevărului” se apropie vertiginos, presa britanică nu se dezminte și face exact ce aștepta toată lumea: speculează. Una dintre teorii este aceea lansată de Tom Bower de la cotidianul „The Sun”. Bower spune într-un editorial că Meghan și-a plănuit atent pașii, încă de când l-a cunoscut pe Harry. Insinuează că actrița l-a vânat pe prinț și că ulterior și-a dorit să fie regină. 

Pentru că, evident, e cale lungă până la a-i lua locul reginei Elisabeta II, Meghan s-ar fi supărat și de aceea îi acuză pe britanici de rasism la adresa ei. În plus, se razbună dând interviul cu Oprah. Evident, o părere subiectivă, fără bază reală. Presa de tabloid din Marea Britanie are o istorie lungă cu procese de calomnie intentate de către diverse personalități, inclusiv cotidianului The Sun. Rămâne de văzut dacă Harry și Meghan vor lua atitudine regală. 

Meghan va „lovi” în Kate Middleton 

O altă supoziție este aceea că Meghan Markle va vorbi despre relația dintre ea și Kate Middleton. Va dezvălui exact ce s-a întâmplat între ele. Tot The Sun lansează, în același material, acuzații la adresa lui Harry și Meghan, cum că ar fi insensibili că nu se gândesc la prințul Philip, care este în spital. Mai spun tendențios, că ducii de Sussex își vor striga adevărul la Oprah. Bineînțeles, „adevărul” este plasat strategic în ghilimelele de rigoare. 

Tony Parsons, jurnalist la The Sun, afirmă într-un editorial că interviul nu va avea un efect bun. Ba din contră, acesta le va „exploda în față” ducilor de Sussex. În acest sens, face comparație cu o serie de interviuri celebre acordate de membrii ai familiei regale. Printre ele, cel al prințului Andrew. Dar și cel al Dianei cu Martin Bashir, care s-a transformat într-un adevărat scandal. 

Nimeni nu va beneficia de asta, în afară de Oprah. Bonus: britanicii sunt mai preocupați de începerea școlii și de covid 

O altă teorie lansată de tabloidele britanice este aceea cum că nimeni nu va beneficia de acest interviu în afară de Oprah. Conform dailymail, compania de producție a lui Oprah Winfrey ar fi primit între 5 și 6,5 milioane de lire sterline pentru drepturile de difuzare asupra celui mai așteptat interviu. 

Printre altele, se afirmă că britanicii nu sunt interesați de interviul „bombă”, căci au probleme mai importante. Cum ar fi începerea școlii sau pandemia de coronavirus. Se afirmă că discuția dintre ducii de Sussex și personalitatea TV se va pierde în negura istoriei. 

Regina va fi informată mâine la micul dejun 

numărătoarea inversă în Casa Regală

Presa britanică mai afirmă, tot pe surse, că regina va primi un rezumat al discuției explozive mâine dimineață la micul dejun. În timp ce ea se spune că nu va privi interviul, consilierii ei o vor face și vor nota cu atenție orice fel de posibilă acuzație lansată împotriva Coroanei. 

Interviul fără restricții cu Oprah, Harry și Meghan va fi difuzat şi pe aplicația CBS duminică, 7 martie. Începe la ora 20:00 PT / ET, 19:00 CT. Pentru cei din SUA, interviul va fi difuzat duminică seara. Este posibil ca publicul internațional să mai  aștepte un pic. În Marea Britanie, ITV va transmite interviul luni, la 21:00.

Foto: Facebook

Pentagonul face dezvăluiri șocante! Ce informații despre viața extraterestră au divulgat

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre