Simona Ionescu / Redactor Șef

A murit încă unul din marii artiști ai României. Dansa ca nimeni altul

A murit încă unul din marii artiști ai României. Dansa ca nimeni altul
4 aprilie 2023 va rămâne în istorie o altă zi neagră. A murit unul dintre cei mai mari artiști ai României, Thuri Ștefan, fostul soț al Ancăi Pandrea.

Acesta a fost nu doar actor, ci mai ales un balerin extrem de talentat. Considerat de criticii de teatru și film mai bun decât Cornel Patrichi, Thuri a jucat în câteva filme și multe spectacole de revistă și teatru, dar a fost puțin mediatizat în spectacolele pregătite la Televiziunea Română.

Thuri Ștefan va rămâne mereu în sufletul românilor care nu vor uita prestația sa din filmul „Veronica”, unde l-a interpretat pe șoricelul Aurică. Și tot el a fost banditul Rich din celebra peliculă, „Nea Mărin miliardar”, cu Amza Pellea.

De asemenea, Thuri Ștefan a jucat în „Adio, dragă Nela !” (1972), „Actorii și sălbaticii” (1975), „Saltimbancii” (1981), „Fram” (1983) și „Un saltimbanc la Polul Nord” (1984). S-a bucurat că a fost coleg de scenă cu doi monștri sacri ai cinematografiei românești, Gheorghe Dinică și Toma Caragiu, dar și colegii din Teatrul de Revistă Constantin Tănase, unde a jucat în spectacolele lui Puiu Maximilian, alături de Stela Popescu, Paula Rădulescu.

Primul soț al Ancăi Pandrea

Sunt puțini cei care știu că Thuri a fost primul soț al actriței Anca Pandrea. Cei doi s-au cunoscut când erau tineri actori, dar povestea de iubire s-a stins la fel de repede precum s-a aprins. După despărțire însă, cei doi au rămas în relații de prietenie. A doua oară a crezut că va fi cu noroc. A luat-o de soție pe Cornelia, o superbă balerină.

Thuri Ștefan și Mioara, a treia soție

Din dragostea lor au venit pe lume doi copii, Violeta și Ernest. Din nefericire, în anul 1998, fiul actorului s-a stins din viață, iar fiica lui locuiește în străinătate. La un moment dat cei doi s-au despărțit, dar Ștefan Thuri și-a refăcut viața alături de actrița Mioara Ștefan, alături de care a trăit până la sfârșitul zilelor.

În ultima perioadă, actorul s-a ocupat de metaloplastie și a fost remarcat pentru tablourile sale din foiță de cupru, din diverse expoziții în România și în străinătate.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre