Simona Ionescu / Redactor Șef

A murit Ministrul Afacerilor de Interne din Ucraina! Elicopterul în care se afla s-a prăbușit

A murit Ministrul Afacerilor de Interne din Ucraina! Elicopterul în care se afla s-a prăbușit
Ministrul Denis Monastirski, adjunctul Yevhen Yenin și un secretar de stat au murit. Aceștia se aflau într-un elicopter care s-a prăbușit în Brovarî, în apropiere de Kiev.

Șeful Poliției Naționale, Ihor Klimenko, a confirmat informația tragică: „În această dimineață, 18 ianuarie, un elicopter al Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina s-a prăbușit în Brovarî. În urma prăbușirii aeronavei, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a murit: ministrul, primul său adjunct și secretarul de stat”.

Denis Monastirski

În total, 16 persoane au murit, inclusiv 2 copii, ca urmare a accidentului. 9 persoane se aflau la bordul aeronavei, restul fiind ucise la sol, ca urmare a accidentului. Printre victime și răniți se se află și copii.

Potrivit guvernatorului regiunii Kiev, Oleksi Kuleba, elicopterul s-a prăbușit în Brovarî în apropiere de o grădiniță și o clădire rezidențială. Cauza prăbușirii nu se cunoaște în acest moment, transmite Reuters. Aflat la est de Kiev, orașul Brovarî avea o populație de aproximativ 100.000 de locuitori înainte de război.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre