A murit Tina Turner. Regina rock’n roll s-a stins la 83 de ani, după o lungă suferință

A murit Tina Turner. Regina rock’n roll s-a stins la 83 de ani, după o lungă suferință
Marea stea a muzicii internaționale Tina Turner, a murit la domiciliul său din Küsnach, în apropiere de Zurich, au anunțat reprezentanții ei.

Decesul marii doamne a survenit după o boală lungă și nespecificată.

Tina Turner, Queen of Rock’n Roll, a murit liniștită astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală, în locuința sa din Küsnacht, lângă Zurich, Elveția. Odată cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un model de urmat”, au declarat reprezentanții artistei într-un comunicat.

Adio, Tina Turner!

Mesajele au început să curgă pe pagina de socializare a vedetei

Imediat după trista veste, fanii au început să trimite mesaje de condoleanțe pe pagina de socializare a Tinei. „Cu mare tristețe anunțăm trecerea în neființă a Tinei Turner”, „Cu muzica ei și cu pasiunea ei nemărginită pentru viață, ea a încântat milioane de fani din întreaga lume și a inspirat vedetele de mâine”,

„Astăzi ne luăm rămas bun de la o prietenă dragă care ne lasă tuturor cea mai mare operă a ei: muzica ei”, „Toată compasiunea noastră sufletească se îndreaptă către familia ei. Tina, ne vei lipsi mult”, sunt doar câteva dintre mesajele celor care au iubit-o.

Tina, vocea de aur a muzicii internaționale

„Cu mare tristețe anunțăm trecerea în neființă a Tinei Turner. Cu muzica ei și pasiunea ei nemărginită pentru viață, a încântat milioane de fani din întreaga lume și a inspirat vedetele de mâine. Astăzi ne luăm rămas bun de la o prietenă dragă, care ne lasă cea mai mare operă a ei: muzica ei. Toată compasiunea noastră sufletească se îndreaptă către familia ei. Tina, ne vei lipsi mult, a transmis fundația „Peter Lindbergh”.

Cea mai de succes carieră solo din istorie

Turner s-a născut în 1939 în Brownsville, Tennessee și a devenit celebră ca parte a duo-ului Ike și Tina Turner în anii ’70, înainte de a se lansa într-o carieră solo care se numără printre cele mai de succes dintre toate interpretele din istorie. Între 1962 -1978 a fost căsătorită cu Ike Turner, care a plecat la cele veșnice în anul 2007.

Căsnicia ei cu Ike a fost plină de abuzuri fizice și emoționale, despre care a vorbit în interviurile din ultimii ani. În 2013 Tina și-a unit destinul cu cel al lui Erwin Bach, după ani de prietenie.

Tina Turner și cei patru copii

Și-a pierdut doi copii

Regina a avut patru copii, dar doi dintre aceștia au murit, Tina Turner suferind enorm în urma pierderii lor. În 2018, fiul ei, Craig, care avea atunci 59 de ani, s-a sinucis în locuința sa din Los Angeles.

În luna decembrie a anului trecut, fiul Tinei, Ronnie, a murit la vârsta de 62 de ani, din cauza unor complicații cauzate de un cancer de colon. În ceea ce se crede că a fost ultimul ei interviu acordat luna trecută publicației The Guardian, când a fost întrebată cum ar dori să fie amintită, a spus simplu: „Ca regina rock’n’roll-ului”.

Casa Tinei Turner de pe malul lacului din Küsnach, lângă Zurich, Elveția

A câștiga trei premii Grammy

De-a lungul carierei sale, Turner a câștigat opt premii Grammy din 25 de nominalizări și trei premii Grammy pe viață. Ultimul ei concert pe stadion a avut loc în Sheffield, Anglia, în 2009. În ultimii ani, a fost comemorată prin Tina – The Tina Turner Musical – în West End din Londra și în SUA. Ea a participat la premiera din New York în 2019 și a uimit mulțimea cu o scurtă reprezentație. În ultimii ani, a trăit liniștită alături de soțul ei, în Elveția, într-un conac pe care l-a cumpărat cu 76 de milioane de dolari.

Tina Turner pe scenă la O2 Arena, Londra, în 2009. Fotografie: Stefan Wermuth/Reuters

„Cea mai mare dorință a mea este să-i ajut și pe alții să devină cu adevărat fericiți”

În 2020, Turner a declarat pentru The Guardian că, în ciuda faptului că a avut unele probleme grave de sănătate, ultimii 10 ani din viața ei au întruchipat viziunea ei ideală despre fericire. „Fericirea adevărată și de durată vine din a avea un spirit de neclintit, plin de speranță, care poate străluci, indiferent de situație. Asta este ceea ce am reușit să obțin, iar cea mai mare dorință a mea este să-i ajut și pe alții să devină cu adevărat fericiți”, a spus marea artistă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre