Simona Ionescu / Redactor Șef

A murit ultima reprezentantă a unei familii de artiști. Toți au traversat tragedii care au cutremurat lumea

A murit ultima reprezentantă a unei familii de artiști. Toți au traversat tragedii care au cutremurat lumea
O mare familie de artiști, care a traversat tragedii ce au cutremurat lumea, a primit o altă lovitură. Mama unui star mondial a murit după o lungă suferință cu o boală cruntă.

Cissy Houston era ultima reprezentantă a unei mari familii de artiști. Fiica ei, Whitney Houston, a fost iubită de zeci de milioane de fani din întreaga lume, fiind apreciată ca una dintre cele mai mari cântărețe ale tuturor timpurilor. Whitney a murit la doar 48 de ani, pe 11 februarie 2012. 

Ani la rândul, Cissy Houston a asistat cum fiica ei Whitney s-a luptat cu dependenţa de substanţe interzise şi cu traumele care au marcat-o. Aplauzele furtunoase, succesul mondial şi aprecierea prietenilor nu i-au adus bucuria la care visa. Viaţa sa amoroasă nu a făcut decât să-i sporească zbuciumul interior. În ziua fatidică, Whitney Houston a fost găsită moartă în cada unui hotel.

Fiica lui Whitney Houston s-a stins la trei ani după mamă 

Bobbi Kristina a fost singurul copil al artistei. A avut parte și ea de același destin tragic. Bobbi Kristina a fost foarte apropiată de mama ei şi a moştenit de la vedetă talentul muzical. Moartea lui Whitney a reprezentat un impas pe care Bobbi nu a ştiut să îl depăşească. Și-a căutat refugiu în droguri, așa cum făcuse și mama ei.

Whitney și fiica sa, Bobbi Kristina

La trei ani de la moartea lui Whitney, o nouă tragedie zguduia familia. Moartea lui Bobbi Kristina Brown, pe 26 iulie 2015, a fost declarată ca fiind cauzată de pneumonie lobară și lipsa de oxigen, care au dus la leziuni cerebrale. Tânăra de 22 de ani a fost găsită, de asemenea, într-o cadă plină cu apă, având un amestec de droguri și alcool în organism, la fel ca mama ei. A petrecut șase luni în comă înainte de a muri. Bunica ei, Cissy Houston, ajunsă la o vârstă venerabilă, a trebuit să-și înmormânteze nepoata.

Iubitul fiicei, mort la doar 30 de ani 

După moartea fiicei lui Whitney, s-a descoperit că iubitul acesteia Nick Gordon, și totodată un apropiat al familiei încă de mic fiindcă Whitney i-a purtat de grijă, a fost cel care i-a administrat un cocktail de droguri lui Bobbi Kristina, înainte ca aceasta să fie găsită inconștientă în casă. Gordon a fost pus să plătească daune de 36 de milioane de dolari familiei. 

Iubitul lui Bobbi Kristina, Nick Gordon, a murit și el la 30 de ani, de supradoză

Destinul însă nu l-a iertat nici pe el. La patru ani după ce a fost găsit responsabil de moartea lui Bobbi Kristina Brown, Nick Gordon s-a stins și el, de Anul Nou în 2020. Cauza? Supradoză de droguri la doar 30 de ani. 

Cissy Houston, mama lui Whitney, a murit la 91 de ani 

Ultima reprezentantă a familiei, Cissy Houston, a văzut multe tragedii la viața ei. După ce moartea fiicei sale a picat ca un trăznet, și-a pierdut și nepoata. În ultimii ani, Cissy, cântăreață celebră și ea, premiată cu 2 premii Grammy, a fost chinuită de Alzheimer. 

Cissy a murit la casa ei din New Jersey, la 91 de ani, în timp ce se afla sub îngrijire paliativă pentru boala Alzheimer, a declarat nora ei, Pat Houston, pentru Associated Press.

Cissy Houston, mama lui Whitney Houston, a murit la 91 de ani
Foto: PageSix

„Inimile noastre sunt pline de durere și tristețe. Am pierdut-o pe matriarha familiei noastre”, a spus Pat într-o declarație.

„Mama Cissy a fost o figură puternică și impunătoare în viețile noastre. O femeie cu o credință și convingere profundă, care a ținut enorm la familie, slujire și comunitate. Cariera ei de peste șapte decenii în muzică și divertisment va rămâne mereu în prim-planul inimilor noastre”, a transmis nora ei. 

Cissy cânta de la vârsta de 5 ani 

Născută Emily Drinkard în 1933 în Newark, New Jersey, Cissy Houston și-a început cariera de cântăreață în 1938, la vârsta de cinci ani, când ea și frații săi, Anne, Larry și Nicky, au format grupul de gospel „The Drinkard Four”.

Cissy alături de fiica ei, Whitney Houston

Houston a făcut parte din binecunoscutul grup vocal „The Sweet Inspirations”, alături de Doris Troy și nepoata sa, Dee Dee Warrick. Grupul a făcut backing vocal pentru o varietate de cântăreți de soul, inclusiv Otis Redding, Lou Rawls, The Drifters și Dionne Warwick.

A cântat cu Elvis Presley 

Ultima performanță a lui Houston cu „The Sweet Inspirations” a avut loc după ce grupul a urcat pe scenă alături de Elvis Presley într-un spectacol din Las Vegas în 1969. După succesul grupului și cele patru albume împreună, Houston a părăsit „The Sweet Inspirations” pentru a urma o carieră solo, unde a strălucit.

Houston a devenit o cântăreață foarte căutată și a înregistrat peste 600 de melodii în multiple genuri pe parcursul carierei sale. Vocile ei pot fi auzite pe piese alături de o gamă largă de artiști, inclusiv Chaka Khan, Donny Hathaway, Jimi Hendrix, Luther Vandross, Beyoncé, Paul Simon, Roberta Flack și fiica ei.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri