Simona Ionescu / Redactor Șef

A murit un mare actor și cântăreț, după o lungă suferință. A jucat alături de Barbra Streisand într-un film celebru

A murit un mare actor și cântăreț, după o lungă suferință. A jucat alături de  Barbra Streisand într-un film celebru
Un mare actor și cântăreț, care a jucat alături de Barbra Streisand într-un film celebru, a încetat din viață. Se luptase mult timp cu o boală necruțătoare, care a făcut ravagii printre celebrități în ultimii ani.

Kris Kristofferson, actor legendar și artist de muzică genul country, a murit pe 28 septembrie, la vârsta de 88 de ani, după o lungă suferință provocată de o boală nediagnosticată corect. Afecțiunea a făcut ravagii printre celebrități precum Justin Bieber, Alec Baldwin, Bella Hadid, dar și mulți alții. 

Vestea a fost dată de familia artistului, însă nu a fost ofertă o cauză a morții. 

„Cu inima grea împărtășim vestea că soțul/tatăl/bunicul nostru, Kris Kristofferson, a plecat dintre noi în liniște sâmbătă. Suntem binecuvântați pentru timpul petrecut alături de el. Vă mulțumim că l-ați iubit atâția ani și, atunci când vedeți un curcubeu, știți că zâmbește de sus spre noi toți”, a scris familia lui Kris Kristofferson. 

Kris Kristofferson jucase alături de Barbra Streisand 

Născut pe 2 iunie 1936, în Brownsville, Texas, Kris și-a urmat studiile la Oxford, unde a fost bursier Rhodes. A renunțat la o carieră militară pentru a se apuca de muzică. Piese legendare precum „Me and Bobby McGee”, i-au adus de-a lungul anilor trei premii Grammy precum și colaborări cu artiști legendari. 

Kris Kristofferson a jucat rolul principal alături de Barbra Streisand în „A Star is Born
Foto: Pinterest

Pe parte cinematografică, în 1977 Kristofferson a jucat rolul principal alături de Barbra Streisand în „A Star is Born”, interpretare care i-a adus un Glob de Aur. A avut roluri de asemenea în „Blade”, precum și „Heaven’s Gate”. 

A avut probleme cu dependența de droguri și alcool 

După succesul din „A star is born”, Kristofferson a avut probleme cu dependența de alcool și droguri. După despărțirea de a doua sa soție, Rita Coolidge, artistul a început să își reevalueze viața și a început o călătorie de recuperare atât fizică, precum și profesională. 

Kris Kristofferson alături de Barbra Streisand
Foto: The Sun

Kris Kristofferson a avut relații profesionale și personale cu mari nume din muzica și cinematografia mondială. De la colaborările sale muzicale cu Johnny Cash, Willie Nelson, Waylon Jennings (cei patru formând celebrul grup The Highwaymen), până la relația cu Janis Joplin, a influențat o întreagă generație de artiști. 

Diagnosticat greșit cu Alzheimer 

Kris Kristofferson a fost diagnosticat eronat cu Alzheimer timp de mai mulți ani, suferind de pierderi severe de memorie și dureri fizice intense. Simptomele sale au fost atât de grave încât medicii au suspectat o afecțiune neurodegenerativă. 

Cu toate acestea, datorită suspiciunilor soției sale, Lisa, care a simțit că ceva nu se potrivește, un alt specialist a descoperit adevărata cauză: boala Lyme. Această afecțiune, cauzată probabil de o mușcătură de căpușă, fusese nediagnosticată pentru o perioadă lungă de timp.

A lăsat în urmă opt copii și șapte nepoți 

Ulterior, boala a fost tratată cu succes, ba chiar artistul a reușit să urce iar pe scenă. Și-a recăpătat memoria și și-a reluat cariera profesională. În tot acest timp a fost ajutat și de soția sa, Lisa. Moartea sa a lăsat neconsolați opt copii, precum și șapte nepoți. 

„Kris a crezut din tot sufletul că creativitatea este un dar divin și că cei care ignoră acest dar sunt sortiți eșecului. El a creat o operă care a dat voce nu doar sufletului său, ci și al nostru. Eroii săi, printre care Muhammad Ali, Hank Williams și poetul William Blake, i-au inspirat viața și creația, lăsând o moștenire curajoasă și plină de ecou”, a spus despre el Kyle Young, CEO-ul Country Music Hall of Fame. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri