Simona Ionescu / Redactor Șef

Veste neagră la Londra. A murit o mare actriță, decorată de regina Elisabeta

Veste neagră la Londra. A murit o mare actriță, decorată de regina Elisabeta
Ziua a venit cu o veste neagră la Londra, căci a murit o mare actriță, care a primit titlu nobiliar și a fost decorată de însăși regina Elisabeta.

O mare actriță britanică s-a stins din viață la 89 de ani, după o carieră cinematografică lungă de peste șase decenii, care i-a adus inclusiv 2 premii Oscar. Dame Maggie Smith, cunoscută pentru rolurile din „Harry Potter” și serialul fenomen „Downton Abbey”, a murit în spital. 

Anunțul a fost făcut de către familia acesteia, care a menționat că actrița i-a avut alături pe cei dragi în ultimele sale clipe, care au fost unele liniștite. 

A avut doi fii și cinci nepoți 

„Cu mare tristețe trebuie să anunțăm moartea lui Dame Maggie Smith. Ea a murit în liniște, în spital, în această dimineață devreme, vineri 27 septembrie. O persoană foarte retrasă, i-a avut alături pe prieteni și familia în ultimele clipe. 

Dame Maggie Smith a murit la vârsta de 89 de ani
Foto: New York Times

Ea lasă în urmă doi fii și cinci nepoți iubitori care sunt devastați de pierderea mamei și bunicii lor extraordinare. Am dori să profităm de această ocazie pentru a mulțumi minunatului personal de la Spitalul Chelsea și Westminster pentru îngrijirea și amabilitatea lor neobosită în timpul ultimelor ei zile. Vă mulțumim pentru toate mesajele amabile și sprijinul acordat și vă rugăm să ne respectați intimitatea în acest moment”, a anunțat familia regretatei actrițe. 

A fost invitata reginei Elisabeta la Windsor

În anul 1990, Maggie Smith a fost decorată și i s-a acordat titlu nobiliar de „Dame” de către însăși Regina Elisabeta. Ani mai târziu, actrița a fost odată parte dintr-un grup VIP de invitați la o petrecere exclusivistă cu Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip la Castelul Windsor.

Maggie Smith a fost, în 2015, invitată la o cină privată VIP alături de regina Elisabeta și prințul Phillip la Castelul Windsor
Foto: People

În perioada Paștelui din 2015, regretata Regină a organizat un eveniment special de tip „cină și somn”, unde invitații privilegiați au luat masa înainte de a rămâne peste noapte.

Dame Maggie a fost printre cei aproximativ 20 de invitați, printre care s-au numărat Arhiepiscopul de Canterbury și fostul guvernator al Băncii Angliei, Mark Carney. La evenimentele anterioare au participat și alți actori, precum Daniel Craig și Helena Bonham Carter.

Cariera ei s-a întins pe șase decenii

De-a lungul carierei sale de peste 60 de ani, Maggie Smith a jucat în mai mult de 80 de filme și seriale TV și a apărut în zeci de piese de teatru, inclusiv patru pe Broadway. A câștigat un Oscar pentru cea mai bună actriță pentru „Jean Brodie” și un Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar pentru „California Suite” (1978). 

De asemenea, ea a câștigat cinci premii BAFTA, patru premii Emmy, trei Globuri de Aur și un premiu Tony. În ultimii ani, Smith a fost cunoscută pentru interpretarea rolului Violet Crawley din serialul TV și filmele „Downton Abbey”, precum și pentru rolul profesoarei McGonagall din franciza cinematografică „Harry Potter”, al cărei fan înfocat era. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri