Simona Ionescu / Redactor Șef

„Abecedarul” unei cine romantice. Iată rețetele cu care vei ajunge la inima oricui

„Abecedarul” unei cine romantice. Iată rețetele cu care vei ajunge la inima oricui
Pentru că pandemia încă își face de cap, cele mai multe cupluri preferă o cină initimă, preparată acasă.

Dragostea trece prin stomac, nu? Iată două rețete spectaculoase!

Două preparate cu care îți vei impresiona partenerul

Pe lângă flori și inimioare, o seară frumoasă în cuplu impune și o cină deosebită. Astfel că vă oferim un „abecedar” al cinei perfecte în doi.

Ce spuneți să începeți cu o spectaculoasă salată de curcan în formă de inimioară? Se prepară repede și e foarte gustoasă.

Ingredientele necesare sunt: un piept de curcan, 7 cartofi, 6 morcovi, 6 castraveți murați, 3 gogoșari în oțet, 6 ouă, 200 ml ulei, 300 g maioneză, muștar, sare, piper.

Mod  de preparare

Pentru început, tăiați pieptul de curcan și puneți la fiert. Luați spuma, apoi dăugați morcovii și cartofii întregi și sare după gust. Lăsați să fiarbă la foc mic, apoi scoateți și puneți la răcit. Tăiați castraveții, gogoșarii, morcovii, cartofii și carnea în cubulețe cât mai mici. Peste legume turnați trei sferturi din cantitatea de maioneză și ulei. Puneți apoi muștar, sare și piper și amestecați. Așezați pe platou în formă de inimioară. Decorați cu gogoșar tăiat cât mai mărunt și maioneză.

Acadele cheesecake cu ciocolată

Ingredientele necesare preparării acestui minunat desert sunt 450 g cremă de brânză Philadelphia, 100 g smântână, 150 g zahăr, 2 ouă, 1 lingură cu făină, 1 esență de vanilie, 300 g ciocolată, bomboane decorative. Mixați crema de brânză cu zahărul și vanilia.

Când zahărul este topit, se adaugă și smântâna, apoi făina și se mixează foarte bine. Ulterior se pun și ouăle și se mixează în continuare. Se pune compoziția într-un vas termorezistent care se așează într-o tavă cu apă. Introduceți la cuptor pentru 45 de minute. Scoateți, lăsați la răcit și acoperiți cu folie. Se lasă la frigider peste noapte.

Treceți bilele prin ciocolată

Se ia din compoziție cu o linguriță și se modelează bile care se mai lasă câteva ore la frigider. Pentru a obține acadelele, se înfige un bețișor în fiecare bilă. Puneți apoi la congelator ca să se întărească. Topiți ciocolata, treceți bilele congelate prin aceasta și presărați bomboane decorative. Acadelele se vor așeza pe farfurie cu capul în jos. Se păstrează în frigider până sunt servite.

Poftă bună!

Sursă foto: e-retete

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre