Simona Ionescu / Redactor Șef

Accident la reactorul nuclear de la Cernavodă. Un bărbat a murit!

Accident la reactorul nuclear de la Cernavodă. Un bărbat a murit!
Un bărbat, de 47 de ani, lăcătuș la o firmă care avea contract cu Centrala Nucleară de la Cernavodă, a murit după ce o placă uriașă din plumb, care protejează peretele reactorului 1, a căzut peste el. Odihnescă-se în pace!

Ce păcat! A plecat la serviciu ca într-o zi normală de muncă, dar nu va mai ajunge acasă, la familie.

Un accident mortal de muncă a avut loc astăzi, 7 iulie, puțin înainte de ora 12,00, în timp ce lăcătușul muncea la peretele reactorului. Unitatea 1 a Centralei Nuclearelectrice de la Cernavodă este oprită din 20 iunie când a intrat în revizie tehnică, scrie evz.ro.

Accident la reactorul nuclear de la Cernavodă

Muncitorul făcea parte dintr-o echipă care lucra la demontarea unui perete al protecției biologice a reactorului. Peretele reactorului este protejat cu plăci din plumb. Se pare că o asemenea placă uriașă și grea a căzut în capul bărbatului, acoperindu-i trupul în întregime.

Serviciul de ambulanță cu care Centrala are contract nu a reușit să scoată victima. Până la sosirea unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean, bărbatul fusese extras de colegii de echipă. Medicul Centralei a constatat decesul. La fața locului a fost trimis un inspector ITM, care investighează accidentul de muncă.

Conducerea Societății Naționale Nuclearelectrica (SNN), prin directorul general Cosmin Ghiță, confirmă accidentul de la muncă de la CNE Cernavodă.

„În data de 7 iulie, la CNE Cernavodă a avut loc un accident care a rezultat în decesul unui coleg, care face parte din personalul contractor. Din păcate, deși serviciul de ambulanță a ajuns la fața locului în timp rapid, s-a constatat decesul.

În prezent, se realizează investigațiile aferente pentru a afla cauzele care au condus la accident. SN Nuclearelectrica SA prezintă condoleanțe familiei și regretă profund acest accident”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre