Simona Ionescu / Redactor Șef

Actorul american Sebastian Stan a răspuns dur la jignirile unui reporter: „Nu avem nici măcar vocabularul potrivit”

Actorul american Sebastian Stan a răspuns dur la jignirile unui reporter: „Nu avem nici măcar vocabularul potrivit”
Sebastian Stan nu se ferește să răspundă prompt și dur, atunci când cineva îl jignește pe el, sau pe vreun coleg de platou. Reacția sa la cuvintele nepotrivite folosite de un reporter a fost aplaudată de mulți.

Sebastian Stan a pus la punct un reporter care a folosit cuvinte jignitoare în momentul în care i s-a adresat. Actorul de origine română s-a inflamat când a auzit întrebarea și a răspuns în consecință. La începutul acestui an, Stan împreună cu actorul Adam Pearson, în vârstă de 39 de ani, și-au promovat filmul „A different man” (n.r. Un om diferit) la Festivalul de Film de la Berlin. 

Pelicula spune povestea lui Edward, rol interpretat de Sebastian Stan, care trece printr-o operație de reconstrucție facială, dar devine ulterior fascinat de Oswald (Adam Pearson), un actor care îl interpretează într-o piesă de teatru. În viața reală, Pearson suferă de neurofibromatoză, o boală se manifestă prin dezvoltarea unor tumori benigne pe țesutul nervos.

Sebastian Stan a fost de nerecunoscut în filmul care i-a adus Ursul de Argint.
Foto: Instagram

În timpul filmărilor, Sebastian Stan a purtat o proteză facială prin New York, pentru a intra în pielea personajului. Se pare că tactica a dat roade, căci Stan este aproape de nerecunoscut în film. Interpretarea i-a adus actorului Ursul de argint la Festivalul de la Berlin. 

Sebastian Stan și-a apărat colegul de platou 

În cadrul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri, la care Sebastian Stan a participat alături de Pearson, un reporter a folosit un cuvânt nefericit, în contextul dat. Actorul de origine română a fost însă „pe fază” și l-a sancționat pe loc pe jurnalist. 

„Ce credeți că se întâmplă după transformarea din acest așa-numit monstru într-un bărbat perfect?”, a fost întrebarea pusă de reporter. 

Sebastian Stan a criticat dur „alegerea cuvintelor” folosită pentru a descrie desfigurarea facială a lui Pearson
Foto: Festivalul de Film de la Berlin

„Aș vrea să spun că este o alegere neinspirată de cuvinte aici, pentru că sunt de părere că parte din importanța filmului vine din faptul că, de multe ori, nu avem poate nici măcar vocabularul potrivit”, a replicat Sebastian Stan. 

„Monstru nu este cuvântul potrivit”

„Cred că este un pic mai complex de atât și, evident, există bariere de limbă și așa mai departe, dar știi, ‘monstru’ nu este cuvântul potrivit, cred eu. În cele din urmă, este interesant să auzim acest punct de vedere, pentru că simt, într-o anumită măsură, că asta este una dintre temele filmului – faptul că avem aceste idei preconcepute”, a continuat actorul.

Sebastian Stan, alături de Adam Pearson, care suferă de neurofibromatoză Foto: Instagram

„Nu suntem cu adevărat educați în a înțelege această experiență. Așa că nu pot vorbi prea mult despre asta, dar unul dintre lucrurile pe care le ador la film este că îți oferă o modalitate de a privi altfel această situație. 

Sper că, dacă poți adopta un punct de vedere obiectiv în timp ce vizionezi filmul, atunci poate vei putea analiza instinctele inițiale pe care le ai, poate acestea nu sunt întotdeauna cele corecte”, a încheiat Stan. 

Internauții au lăudat intervenția lui Sebastian Stan 

„Aceasta a fost ideea pe care i-am prezentat-o lui Sebastian: Nu știi cum e să ai o malformație, dar știi cum e să nu ai intimitate și să ai viața invadată constant. Devii proprietate publică”, a răspuns și actorul Adam Pearson. 

Momentul a ajuns viral recent, iar internauții au lăudat intervenția lui Sebastian Stan și felul în care l-a pus la punct pe reporter. „Cineva trebuia să îi spună reporterului să se uite în oglindă, căci acolo se vede ceva mult mai urât”, „Un adevărat gentleman (n.r. despre Stan)”, „Sunt mândru de el, a reacționat în cel mai frumos mod cu putință”, au fost câteva dintre comentarii. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri