Simona Ionescu / Redactor Șef

Unul dintre cei mai buni reporteri de teren a părăsit postul România TV

Unul dintre cei mai buni reporteri de teren a părăsit postul România TV
Costin Soare, unul dintre cei mai buni reporteri de teren de la România TV a plecat de la televiziunea unde a lucrat chiar de la înființarea instituției.

Reporterul a anunțat că se desparte de România TV în urmă cu două săptămâni, după 13 ani în care a făcut parte din echipa televiziunii.

Jurnalistul a motivat decizia sa prin faptul că vrea ca de acum încolo să-și gestioneze singur cariera de jurnalist. Începând cu data de 25 iulie 2024, acesta poate fi văzut zilnic în jurnalele de la Televiziunea Română. Acesta a mulțumit pentru felul în care a fost primit și i-a asigurat că știe să-și facă treaba așa cum scrie la carte.

„Am colegi extraordinari la TVR Craiova, stația care mă coordonează”

„Sunt bucuros şi onorat să fac parte din echipa televiziunii publice. Am colegi extraordinari la TVR Craiova, staţia care mă coordonează. Le mulţumesc pentru toată deschiderea.

După 24 de ani de ştiri de eveniment, cred, şi am demonstrat, că pot asigura transmisiuni clare, concise şi corecte despre subiectele care îi intereseaza pe români”, a mărturisit jurnalistul pentru Paginademedia. La Televiziunea Română, Costin Soare va lucre pe aproate domeniile, dar fără a interfera cu colegii din București sau Craiova.

„O perioadă voi rămâne în Oltenia”

Jurnalistul Costin Soare a plecat de la România TV

De asemenea, jurnalistul a precizat și faptul că pentru o perioadă va rămâne în Craiova, unde se va ocupa și un proiect personal. „Sunt din Târgu Jiu şi o perioadă voi rămâne în Oltenia unde dezvolt şi proiectul personal Sunclick. Voi fi însă alaturi de TVR, în Oltenia, în ţară sau în străinătate dacă e cazul. Voi merge oriunde va fi nevoie de prezenţa mea”, susține acesta.

Cine este Costin Soare

Reporterul Costin Soare a început să lucreze în anul 2000 la Observator Antena 1 Tg Jiu. Timp de trei ani, acesta a fost reporter, dar și coordonatorul departamentului de știri al stației din Târgu Jiu. Între 2003-2009 a fost reporter la Național TV, dar și directorul stației Naţional FM din Tg-Jiu.

În 2009, a început colaborarea cu Realitatea, iar doi ani mai târziu a ajuns la România TV. Costin Soare a fost unul dintre corespondenții speciali de la cutremurele din Turcia, Albani și s-a ocupat și de zona de externe și apărare.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre