Simona Ionescu / Redactor Șef

Actorul din Dansând cu lupii, arestat sub suspiciunea că a condus un cult sexual – Mărturii înfiorătoare

Actorul din Dansând cu lupii, arestat sub suspiciunea că a condus un cult sexual – Mărturii înfiorătoare
Sâmbătă s-a dat anunțul. Un fost actor din renumitul film ”Dansând cu lupii” a fost arestat pentru trafic sexual și agresiune, fapte care s-au derulat pe parcursul mai multor ani, în SUA.

Este vorba despre actorul Nathan Chasing Horse. Acesta a fost arestat pentru trafic sexual și agresiune, acțiuni care s-au desfășurat pe o perioadă îndelungată fiind vorba despre zeci de ani.

Actorul ar fi condus un cult cunoscut sub numele de „The Circle” (Cercul, în traducere) și este reținut fără drept de cauțiune, după o scurtă audiere în instanță, potrivit Sky News.

Cunoscut pentru rolul său de tânăr membru al tribului Sioux Smiles a Lot, în filmul câștigător al Oscarului, regizat de Kevin Costner, Chasing Horse și-a câștigat o reputație în rândul triburilor din SUA și Canada, tocmai pentru susținerea ceremoniilor de vindecare.

Dansând cu lupii este un film din 1990 regizat de Kevin Costner (debut regizoral), care a jucat în film rolul locotenentului John Dunbar. Filmul a câștigat șapte premii Oscar, inclusiv Premiul Oscar pentru cel mai bun film.

În urma unei investigații îndelungate, poliția l-a arestat pe Chasing Horse în Las Vegas, SUA, spunând că acesta va fi pus sub învinuire având cel puțin două capete de acuzare pentru trafic sexual și unul pentru agresiune sexuală asupra unei minore.

Imformațiile au fost transmise de către Poliția americană, pe pagina de Twitter.

Din primele informații a reieșit faptul că actorul avea mai multe soții, cultul oferind această posibilitate. Dar cum a procedat acesta este de-a dreptul terifiant.

Potrivit declarațiilor luate de la femei, Chasing Horse le-a arătat soțiilor sale o cutie care conținea „mici pastile albe”, pe care le numea ”pastile de sinucidere”, care trebuiau luate dacă cineva încerca vreodată să le despartă ”familia”.

De asemenea, se spune că le-a învățat cum să folosească arme de foc în cazul în care ar fi avut nevoie să se protejeze de autorități.

Reprezentanții din poliție au spus că acesta a abuzat de poziția sa, agresând fizic și sexual fete și femei, luând soții minore și conducând cultul. El a fost arestat în afara locuinței pe care o împarte cu cele cinci soții ale sale, lângă Las Vegas .

Acuzațiile datează încă din anul 2000, fiind identificate cel puțin șase victime ale agresiunilor sexuale, unele de numai 14 ani.

Se spune că Chasing Horse și-ar fi câștigat reputația de ”vraci” în rândul triburilor în care a trăit în Nevada, Dakota de Sud și în Montana. Dar poliția spune că a abuzat de această încredere pentru a agresa fizic și sexual fete indigene și pentru a lua soții minore.

Una dintre soțiile lui Chasing Horse i-a fost oferită drept „cadou” când avea 15 ani, potrivit poliției, în timp ce o alta a devenit soție după ce a împlinit 16 ani. Acesta este acuzat că a filmat agresiunile sexuale și a aranjat ca bărbații să facă sex cu victimele în schimbul unor sume de bani.

Despre Chasing Horse se știe că s-a născut în Rezervația Rosebud din Dakota de Sud, acasă la Sicangu Sioux, unul dintre cele șapte triburi ale națiunii Lakota.

În timpul percheziției la casa acestuia, Poliția a găsit arme de foc, 41 de livre de marijuana și alte droguri, cât și un card de memorie cu mai multe videoclipuri cu agresiuni sexuale, potrivit unui raport de arestare publicat miercuri.

O istorie incredibilă, dar adevărată

Arestarea lui vine la aproape un deceniu după ce a fost alungat din rezervația Fort Peck din Poplar, Montana, pe fondul acuzațiilor de trafic de persoane.

În anul 2015, liderii tribalului Fort Peck au votat 7-0, pentru a interzice lui Chasing Horse să mai pună piciorul în rezervație, invocând presupusul trafic și acuzațiile de trafic de droguri, abuz spiritual și intimidare a membrilor tribului, a raportat Indian Country Today.

Angeline Cheek, o activistă și organizatoare comunitară care a trăit în rezervația Fort Peck cea mai mare parte a vieții ei, a spus că își amintește clar tensiunile din camerele consiliului când Chasing Horse a fost alungat.

„Unii dintre susținătorii lui Nathan le-au spus membrilor că li se va întâmpla ceva rău”, a spus Cheek.

„Au făcut amenințări la adresa bătrânilor noștri care stăteau în camerele de consiliu”. Cheek a spus că și-a amintit că Chasing Horse vizita frecvent rezervația, mai ales în anii ei de liceu, la începutul anilor 2000, când îl vedea vorbind cu colegii ei de clasă.

Cheek, acum în vârstă de 34 de ani, a spus că speră că arestarea lui Chasing Horse va inspira mai multe fete și femei indigene să raporteze crime și să îi împingă pe parlamentari și pe oficialii aleși să acorde prioritate abordării violenței împotriva populației locale.

„În poporul nostru există bărbați și vraci buni care nu încearcă să comercializeze căile sacre ale strămoșilor noștri”, a spus ea. „Ar trebui să vindece oamenii, nu să facă rău”.

Un lucru este cert: Filmul care l-a făcut celebru s-a potrivit ca o mănușă în viața de toate zilele, pentru el.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre