Simona Ionescu / Redactor Șef

Actorul Mihai Mălaimare transmite, revoltat, un mesaj de amenințare după incendiul de la Arhiepiscopia Tomisului. Crede că a fost mână criminală

Actorul Mihai Mălaimare transmite, revoltat, un mesaj de amenințare după incendiul de la Arhiepiscopia Tomisului. Crede că a fost mână criminală
Acoperișul mansardat al Palatului Arhiepiscopiei Tomisului din Constanța a luat foc și a fost mistuit în noaptea de sâmbătă spre duminică. Pompierii s-au luptat cu flăcările mai bine de 4 ore pentru a lichida incendiul.

Călugării cazați în mansarda respectivă, unde se aflau chiliile lor,  au încercat ei singuri să stingă incendiul, iar când au realizat că nu pot reuși de unii singuri, au apelat la numărul unic pentru urgențe, 112. „Au văzut că într-o cameră s-a aprins o flacără, au încercat s-o izoleze. Pentru că era la mansardă, curenţii erau foarte puternici, materialele textile au înteţit focul şi în momentul ăla s-au autoevacuat şi au anunţat pompierii”, a declarat Eugen Tănăsescu, de la Arhiepiscopia Tomisului.

La fața locului au ajuns mai multe autospeciale ale pompierilor, iar munca acestora a fost de durată. Abia după patru ore cei peste 100 de pompieri care au intervenit au reușit să stingă focul. Acoperișul mansardat al Palatului Arhiepiscopiei Tomisului din Constanța a fost distrus însă, în totalitate.

Întâmplarea a mobilizat multă lume, cei apropiați de biserica ortodoxă luând atitudine imediat. Un mesaj puternic a fost postat pe rețelele sociale de celebrul actor și regizor Mihai Mălaimare.

Actorul Mihai Mălaimare a aruncat un blestem către răuvoitori

Mihai Mălaimare, actor și director al Teatrului Masca, fost deputat PDSR și PSD, acesta e un mare susținător al Bisericii Ortodoxe Române și e convins că focul a pornit intenționat. A simțit, astfel, nevoia, să îi avertizeze pe răufăcători. „Ați dat foc Episcopiei Tomisului? Ați îndrăznit? Din clipa asta, băieți, nu mai există milă și nici întoarcere, este pe viață și pe moarte! Nu veți scăpa și veți plăti până la a noua generație! Amin!”, este mesajul transmis de marele actor.

Palatal Arhiepiscopal a fost construit în 1932 şi este declarat monument istoric. În urma incendiului, care a avut loc în timp ce, în Catedrala Arhiepiscopală, se oficia o slujbă religioasă, acoperişul Palatului Arhiepiscopal s-a facut scrum, iar cele patru turnuri ale clădirii monument s-au prăbuşit. Potrivit reprezentanților ISU Dobrogea, acoperişul era din lemn. Având în vedere puterea incendiului, marele avantaj a fost că Palatul Arhiepiscopal se găsea la distanță mare de alte clădiri, astfel că focul nu s-a putut extinde.

Sursa foto: captură video Digi24.ro, Facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre