Actrița bătută în Cișmigiu nu prea e apărată de lege și nici de societate. Ce a spus polițiștilor cel care a atacat-o pe Andreea Hristu

Actrița bătută în Cișmigiu nu prea e apărată de lege și nici de societate. Ce a spus polițiștilor cel care a atacat-o pe Andreea Hristu
Polițiștii Secției 3 l-au prins pe bărbatul care a atacat-o pe actriță în parc. Nu a durat foarte mult, deoarece l-au găsit în apropierea locului atacului, pe o altă alee. Dar mare lucru n-au ce să-i facă.

După cum v-am informat în urmă cu câteva zile, actrița Andreea Hristu a anunțat, printr-o poastare pe pagina ei de Facebook, că a fost victima unui incident violent în timp ce stătea pe o bancă în Parcul Cișmigiu. Atunci un bărbat a atacat-o din senin și a lovit-o puternic de mai multe ori. A încercat să se apere, dar individul, tot tânăr, era puternic. Din păcate, nimeni nu a intervenit ca să o apere.

Lovită cu plasa cu cărți

Atacul s-a produs joi, la prânz, în Parcul Cișmigiu, lângă Primăria București care a ridicat supravegherea parcului de către polițiștii locali.  Actrița citea o carte, pe o bancă de ”lângă podul cel frumos”,  în timp ce savura o cafea. La un moment dat, un bărbat i-a cerut, politicos la început, niște bani, a relatat Andreea Hristu pe Facebook. Refuzat, omul și-a schimbat brusc comportamentul și a traversat rapid starea de calm aparent, a devenit furios și mai apoi agresiv verbal și fizic.

”Începe să mă jignească, să mă înjure. Sun la 112…Mă trezesc cu el în gât, îmi zboară telefonul pe jos cu dispecera în apel. Mă lovește cu propria mea plasă de cărți până se rupe și cad toate răsfirate pe alee…”, a povestit actrița.

Un incident violent la care martori au fost patru bărbați care nu numai că nu au schițat nici un gest că ar vrea să-i sară în ajutor actriței atacate, dar au și plecat înainte de sosirea echipajului chemat în ajutor. Doar o femeie a rămas în preajma fetei atacate oferindu-se să-i fie martor pentru ancheta ce va urma, a mai scri actrița.

Tânărul bătăuș se apără: „Și ea m-a agresat, mi-a rupt tricoul”

La scurt timp de la atacul care a vizat-o pe actrița Andreea Hristu, polițiști ai Secției 3 l-au prins pe individul descris de femeia bătută. Era tot în parc, la câteva alei distanță de locul unde se produsese atacul.

Polițiștii spun că este un om al străzii și are cazierul curat, semn că nu a fost implicat în fapte penale. În anchetă, la primele audieri, el s-a apărat în fața polițiștilor spunând că a fost provocat și că, la rându-i, s-a apărat de loviturile femeii.

”M-a provocat, m-am apărat și eu. Și ea m-a agresat, mi-a rupt tricoul. Nu sunt vinovat”, s-a apărat omul străzii în anchetă, în fața acuzelor venite din partea actriței care spune că a fost bătută de el, spun polițiștii.

Cercetările continuă cu el în libertate pentru săvârșirea infracțiunii de loviri și alte violențe.

Cercetările sunt în derulare

”Din păcate, în zonă nu sunt camere video care să fi surprins atacul reclamat de victimă și nici martori care să confirme spusele ei. Victima spune că a fost atacată, iar cel care este în postura de agresor se apără spunând că și el a fost lovit. Asta nu însemnă că atacul nu s-a produs, dar judiciariștii trebuie să mai caute elemente pe care să le transforme în probe pentru a demonstra vinovăția acelui om al străzii. Cercetările sunt în derulare”, au declarat, în exclusivitate pentru EVZ, surse judiciare.

Un caz complicat din punct de vedere juridic, fiindcă vreo mare pedeapsă nu va primi acest individ, chiar dacă se va stabili vinovăția lui. Actrița atacată nu va obține de la medicul legist un certificat cu un număr mare de zile necesare pentru vindecarea loviturilor, iar polițiștii îi vor da, cel mai probabil, o amendă. Pe care, dacă e om al străzii, tânărul nu o va plăti. Primarul Nicușor Dan nu mai bagă pază în marile parcuri, așa că… Dumnezeu cu mila!

Actrița relatează ce a urmat după prinderea agresorului

Polițiștii au acționat impecabil. Nu numai că l-au prins pe individ și l-au dus la secție, dar au fost umani, respectuoși, empatici. Comisarul care mi-a luat declarația la fel. Acum e în mâna procurorului: poate să dispună retenție sau doar control judiciar, adică îi dă o amendă și liber. Așa e LEGEA.
Ce mă înfurie și mă revoltă până la lacrimi e că 1. se poate întâmpla așa ceva în plină zi, într-un parc public, la 20 de metri de un joc de joacă, dar și mai tare că 2. NIMENI NU A INTERVENIT!!! Erau 4 (patru) bărbați care au asistat la tot incidentul, în ochii cărora m-am uitat cerându-le ajutorul și care nici măcar nu s-ar ridicat de pe bancă. Nimeni n-a zis nimic, nimeni n-a făcut nimic, au avut grijă să plece înainte să le ceară cineva socoteală.
La INML costă 38 RON certificatul medico-legal. Ceva îmi spune că e mai mult decât o să plătească vreodată individul pentru faza de azi. Sau poate doar am eu o zi proastă…
L.E. Mulțumesc tuturor pentru mesaje și susținere. Urmele fizice sunt minore, șocul e încă mare. Și revolta”, a scris actrița pe Facebook despre finalitatea cazului.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre