Simona Ionescu / Redactor Șef

Actrița care a jucat în Titanic a murit

Actrița care a jucat în Titanic a murit
Elsa Raven, îndrăgita actriță care a jucat în „Back to the Future”, „Titanic” și în multe alte filme, a murit la 91 de ani. Avea 15 nepoate și nepoți.

Comunitatea de actori este în doliu după celebra actriță Elsa Raven care a murit recent. Moartea actriței a fost confirmată de agentul ei, David Shaul, dar nu au fost anunțate planuri de comemorare a acesteia.  Raven, care a jucat în filme de succes precum „Back to the Future”, „Titanic”, a încetat din viață la vârsta de 91 de ani, potrivit Deadline.

Născută Elsa Rabinowitz, Raven a venit pe lume  în Charleston, Carolina de Sud, în septembrie 1929. Era al patrulea copil al cuplului Louis și Rosalie Rabinowitz.

S-a mutat în New York pentru a-și începe cariera pe scenă, ca asistentă a lui Joseph Papp, la Festivalul „Free Shakespeare” din Central Park. A debutat pe micul ecran în episoadele serialelor „Combat!”, „General Hospital” și a activat inclusiv la New York Television Theatre.

Raven și-a făcut debutul în lung metraj în filmul „The Honeymoon Killers”, urmând să fie distribuită apoi în: „Such Good Friends”, „The Gang Who Couldn’t Shoot Straight” și „South of Hell Mountain”.

După un hitaus la mijlocul anilor 70, actrița a revenit ca doamna Townsend în îndrăgitul thriller de groază „The Amityville Horror”. A continuat să lucreze constant pe tot parcursul anilor 1980 cu roluri în filme precum „Second Thoughts” și ”The Twilight Zone Movie”, dar și în seriale precum „The A-Team”.

Ce s-a întâmplat cu scenele filmate pentru „Titanic

Cel mai cunoscut rol al ei a fost un scurt dar memorabil în „Back to the Future”, unde a interpretat-o pe doamna Clocktower. Ea apare în primele scene ale filmului încercând să strângă fonduri pentru a salva turnul ceasului din Hill Valley.

Un alt rol cunoscut a fost în sitcom-urile TV „Amen!”, unde a jucat-o pe Inga, și în „Wiseguy”, unde a jucat-o pe Carlotta Terranova Aiuppo.

De-a lungul anilor 90, ea a continuat să lucreze. A jucat  în „Another You”, „Indecent Proposal”, „In the Line of Fire”, „Fearless”, „One Night Stand” și „Titanic”. În blockbuster-ul lui James Cameroon scenele ei au fost însă, în mare parte, decupate la editare.

Elsa Raven a fost, de asemenea, membru cu drept de vot al Academiei de Arte și Științe a Filmului, urmărind cu sârguință multe filme în fiecare an.

Sursa foto: Universal

Regina e foc și pară, pregătește pedepsele pentru Harry și Meghan

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre