Simona Ionescu / Redactor Șef

Actrița Emilia Popescu, dărâmată de moartea unei ființe dragi. „Și-a început marea călătorie…”

Actrița Emilia Popescu, dărâmată de moartea unei ființe dragi. „Și-a început marea călătorie…”
Actrița Emilia Popescu are sufletul frânt. Cea mai importantă ființă din viața ei, mama, a plecat la cele veșnice. Lacrimile nu se mai opresc. A plecat spre marea călătorie...

Vedetele sunt alături de actrița Emilia Popescu în cel mai trist moment al vieții. Îndrăgita actriță și-a pierdut mama

Emilia Popescu a postat câteva fotografii cu femeia care i-a dat viață, dar și câteva cuvinte dureroase. „Mama și bunica, Malou Iosif și-a început Marea Călătorie… Dumnezeu să te odihnească, mama!”. Imediat au început să curge mesajele de condoleanțe, prietenii fiind alături de actriță în aceste momente.

„Toată viața a suferit mama din cauza asta”

Într-un interviu de acum câțiva ani, Emilia Popescu a povestit despre mama sa și momentul în care și-a pierdut bunicul. Peste care Malou Iosif nu a putut să treacă niciodată… „Mama mea este franțuzoaică. Tatăl ei, adică bunicul meu, era însă român. El a mers la studii în Franța și acolo a cunoscut-o pe bunica.

Apoi, i s-a făcut dor de țară și, cu toate că fusese avertizat să nu se întoarcă, pentru că nu va mai fi lăsat să plece, el a revenit în România. Se întâmpla prin ’38. N-au mai ajuns niciodată înapoi la Strasbourg. Toată viața a suferit mama din cauza asta. Paradoxal, a suferit mai mult decât bunica, un om ușor adaptabil.

Cum bunica n-a vorbit românește până la sfârșitul vieții, învățase doar cuvinte de bază, mi-a fost ușor cu limba franceză, pentru că acest om bun și generos avea grijă de mine. Eram mititică, am prins repede franceza și am început s-o vorbesc înainte să învăț româna. Dar mi-era rușine s-o vorbesc pe afară, la bloc. Voiam să fiu și eu cu gloata, în rând”, a povestit actrița.

Emilia Popescu și-a pierdut mama…

„Nu m-a lăsat mama, dar eu umblam prin casă pe niște poante pe care le găsisem întâmplător”

Iubirea pentru muzică tot de la mama a căpătat-o, aceasta fiind cea care i-a îndrumat pașii Emiliei dar și fratelui său către această artă. „Mama ne-a îndrumat către muzică. Și eu, și fratele meu am făcut, mai întâi, pian. El a aprofundat ulterior violoncelul. Acum cântă în Franța, la Opera din Nisa…

E foarte important să știi limbi străine, iar muzica în sine – dacă ajungi s-o cunoști – e tot un fel de limbă străină. Oricine știe muzică, merge altfel la un concert, înțelege altfel o simfonie. Îi sunt recunoscătoare mamei”, s-a destăinuit Emilia Popescu.

„S-au cam speriat ai mei când și-au dat seama că voi urma o meserie legată de cultură”

Chiar dacă mama a fost balerină și și-ar fi dorit foarte mult să-i calce pe urme, aceasta nu a fost de acord. Dar Emilia și-a amintit cu bucurie în suflet de perioada în care umbla prin casă pe… poante. „Nu m-a lăsat mama, dar eu umblam prin casă pe niște poante pe care le găsisem întâmplător.

Eram tare drăguțică. S-au cam speriat ai mei când și-au dat seama că voi urma o meserie legată de cultură, pentru că se câștiga greu o pâine în acest domeniu. În plus, erau doar patru locuri pe an la Teatru…”, s-a destăinuit talentata actriță.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre