Simona Ionescu / Redactor Șef

Acuzații după accidentul de la filmările pentru „Cursa” lui Maticiuc: „mi-au înjurat colegii”

Acuzații după accidentul de la filmările pentru „Cursa” lui Maticiuc: „mi-au înjurat colegii”
Filmările de Dumincă seara de la pelicula „Cursa” a lui Codin Maticiuc s-au terminat la spital, după ce două mașini au fost implicate într-un accident grav. La scurt timp au apărut și primele acuzații vizavi la adresa staff-ului, iar Maticiuc a oferit și o explicație.

Un accident grav a avut loc pe platourile de filmare de la „Cursa”, lung-metrajul lui Codin Maticiuc, ce are în prim plan cursele ilegale de mașini. Echipa a filmat duminică seara pe bulevardul Doina Cornea, din sectorul 6 al Capitalei, unde fusese restricționat accesul șoferilor. 

O scenă s-a terminat însă la spital, după ce unul dintre cascadori a pierdut controlul mașinii și a lovit autoturismul folosit pentru echipamentul de filmat. Astfel, doi cascadori și un cameraman s-au ales cu răni și au fost transportați de urgență la Spitalul Universitar din Capitală. 

Una dintre mașini a lovit bordura 

La fața locului a venit poliția, care a făcut primele cercetări și a explicat cum s-a petrecut accidentul. 

Două dintre mașinile de lux folosite la filmările peliculei „Cursa” a lui Codin Maticiuc

„Un autovehicul a lovit bordura ce delimitează partea carosabilă de partea pietonală, moment în care a fost acroșat din spate de către cealaltă mașină (…) Ca urmare a evenimentului, trei persoane, doi bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 23 și 56 de ani, au fost transportate la un spital pentru îngrijiri medicale”, se arată în comunicatul DGPMB.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Codin Maticiuc (@maticiuc_codin)

Codin Maticiuc nu se afla pe platourile de filmare la momentul producerii accidentului, conform spuselor acestuia. A transmis însă un mesaj din fața unității de primire urgențe a Spitalului Universitar, în care a asigurat că cei 3 implicați sunt în afara oricărui pericol. 

„În seara aceasta, în timpul filmărilor Cursa, a avut loc un accident între două mașini, implicate și vătămate au fost trei persoane, doi cascadori profesioniști din probabil cea mai bună echipă de cascadori din România și un cameraman. Suntem aici la spitalul Universitar, Primiri Urgențe, și vreau să vă anunț că sunt bine, sunt în afara oricărui pericol. Am trecut și de CT-uri, am trecut de foarte multe teste, sunt foarte bine, mulțumim lui Dumnezeu și nimic altceva nu contează, nu întrebați despre pagube materiale, nu întrebați nici despre film, contează doar oamenii și ei sunt bine, mulțumesc lui Dumnezeu”, a fost mesajul lui Codin Maticiuc.

Jurnalista Sonia Simionov lansează acuzații la adresa echipei de filmare 

Sonia Simionov, jurnalistă la Antena 1 și cunoscută publicului larg pentru participarea sa la „America Express – Drumul Soarelui”, a lansat acuzații la adresa echipei de pe platourile de filmare. Staff-ul lui Maticiuc s-ar fi purtat urât cu reporterii aflați la fața locului, spune jurnalista.

„Apreciez orice om care încearcă să facă ceva bun pentru ţara asta. În orice domeniu. Am apreciat şi când am aflat că te implici în construirea unor spitale. Mă bucur că, în urma incidentului de ieri, toţi cei implicaţi sunt bine.

 

În accident au fost implicate două mașini de lux, 2 cascadori, dar și un cameraman
Foto: TikTok

Mi-ar fi plăcut, însă, ca în echipa ta să fie toţi oamenii mişto. Dar nu sunt. Cel puţin nu cei care, aseară, mi-au înjurat colegii reporteri şi cameramani de toate neamurile şi au aruncat cu apă pe ei ca să-i îndepărteze de acolo să nu filmeze locul. Ţin neapărat să o amintesc pe „doamna blondă” care şi-a îndemnat, cu voce tare, colegii masculi să le arate reporterilor de la faţa locului plua ca să aibă ce filma. Am parafrazat, ea a zis mai nasol.

Staff-ul lui Maticiuc, acuzat de „comportament de maidan”

Ştii, oricât ar vrea unii sau alţii să o recunoască, un eveniment ca cel de aseară reprezintă o ştire din toate punctele de vedere. Străzi blocate, turnarea unui film cu resurse rar văzute, actori, plus un accident cu victime – toate se încadrează în definiţia unei ştiri. Care să fi fost motivul pentru comportamentul de maidan al staff-ului tău?

Sonia Simionov a lansat acuzații la adresa echipei de filmare
Foto: Captură Facebook

Aştept cu interes momentul în care se va dori promovarea acestui film. Probabil veţi căuta şi canalele de ştiri, nu? Trist. Foarte trist. Dezamăgitor chiar.

Succes în toate! Sănătate colegilor!”, a comentat Sonia Simionov la postarea lui Codin Maticiuc. 

Maticiuc aruncă vina pe reporteri 

Codin Maticiuc a avut și el o reacție la adresa acuzațiilor. Acesta a recunoscut că nu se afla acolo la momentul accidentului, însă că i s-a spus că cei care acordau primul ajutor nu aveau loc de reporteri. 

„Sonia Simionov saru’mana.. N-am fost acolo dar eu am auzit ca echipa se lupta la propriu sa îndepărteze jurnaliștii ca sa facă loc celor cu primul ajutor. Mă gândesc acum că adevărul e la mijloc. Măcar”, a explicat Maticiuc. 

Foto: Captură Facebook

„Codin Maticiuc momentele descrise de mine sunt mult după ce victimele au fost preluate de medici. Dar îți promit că mă voi uita încă o dată pe imaginile filmate de echipa mea aseară acolo și chiar mă voi informa și la echipajele de ambulanță despre ce susțin colegii tăi. Dacă ai mei au încurcat în vreun fel intervenția medicilor, chiar și total neintenționat, fii sigur că voi avea o discuție serioasă cu echipa”, a fost replica jurnalistei. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre