Simona Ionescu / Redactor Șef

Acuzații grave la adresa iubărețului Gerard Depardieu. S-a întâmplat într-o căruță trasă de cai

Acuzații grave la adresa iubărețului Gerard Depardieu. S-a întâmplat într-o căruță trasă de cai
A fost lansată o anchetă penală în cazul „morții misterioase” a actriței Emmanuelle Debever, în vârstă de 60 de ani. A fost prima actriță care a făcut acuzații grave la adresa lui Gerard Depardieu că a molestat-o.

Emmanuelle Debever, în vârstă de 60 de ani, a murit luna aceasta la Paris, după ce a dispărut de acasă. Potrivit procurorului, actrița l-a acuzat pe Gerard Depardieu de violență sexuală. După ce mai multe femei au formulat acuzații împotriva sa, emblema cinematografiei franceze este inculpat pentru viol.

S-a aruncat de pe un pod din capitala franceză

Emmanuelle Debever a dispărut din casa pe care o împărțea cu un partener neidentificat în Paris la sfârșitul lunii trecute, înainte de a se arunca aparent de pe un pod din capitala franceză opt zile mai târziu. Ea a supraviețuit căderii și a fost scoasă din apă de către lucrătorii de urgență, dar a murit la spital la scurt timp după aceea.

Acest lucru s-a întâmplat pe 7 decembrie, exact în ziua în care a apărut un nou documentar intitulat „Gérard Depardieu: Căderea căpcăunului” a fost difuzat în toată Franța. Documentarul conținea detalii tulburătoare despre un presupus atac al lui Depardieu asupra doamnei Debever, pe când aceasta era încă adolescentă. Inițial, s-a crezut că Debever s-a sinucis, dar când detectivii au luat cunoștință de numeroasele acuzații aduse lui Depardieu în cadrul emisiunii de la France 2, direcția anchetei s-a schimbat.

A fost deschisă o anchetă privind cauzele morții

„Faptul a fost apoi menționat în mass-media că această actriță (doamna Debever) s-a plâns de un comportament inadecvat din partea lui Gérard Depardieu, în special printr-o postare pe Facebook în 2019. Având în vedere acest nou element, a fost deschisă o anchetă privind cauzele morții actriței. A fost încredințată poliției judiciare care trebuie să cerceteze circumstanțele care au putut duce la această moarte misterioasă”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Emmanuelle Debever s-a aruncat de pe pod. Sursă foto: Daily mail

A plecat de la domiciliul lor lăsând un bilet îngrijorător

Descriind cronologia ultimelor zile ale actriței Emmanuelle Debever, o altă sursă de anchetă a declarat că partenerul său neidentificat a anunțat prima dată dispariția acesteia pe 29 noiembrie. „El a spus că actrița a plecat de la domiciliul lor lăsând un bilet îngrijorător”, a spus sursa, care a adăugat că o unitate specializată a poliției a început să investigheze.

Într-o postare pe Facebook, în urmă cu patru ani, doamna Debever a spus că Depardieu a pipăit-o când avea 19 ani, în 1982. Ei se aflau într-o trăsură trasă de cai pe platoul de filmare a filmului Danton, filmul de epocă despre Revoluția Franceză, care a apărut un an mai târziu.

„Alunecându-și laba lui grasă sub fusta mea…”

„Acest monstru și-a permis să se bucure din plin în timpul filmărilor, profitând la maximum de intimitatea din interiorul unei trăsuri. Alunecându-și laba lui grasă sub fusta mea pentru a mă face să mă simt mai bine, după spusele lui… eu, nu am vrut să las să se întâmple asta”, a spus aceasta. În urmă cu o săptămână, o altă actriță franceză a devenit a doua femeie care a depus o plângere oficială de atac sexual împotriva lui Depardieu, spunând că acesta a tratat-o ca pe „o bucată de carne”.

În 2019, Debever a postat un scurt mesaj pe Facebook în care spunea că Depardieu, colegul ei de platou, a încercat să o pipăie în timp ce se plimbau într-o trăsură pe platou

Procurorii din Paris au confirmat că Hélène Darras, în vârstă de 43 de ani, l-a denunțat pe Depardieu în septembrie. Cei doi au apărut împreună în filmul „Disco”, în 2007, când Darras avea 26 de ani, și ar fi fost agresați. „Se uită la mine ca și cum aș fi o bucată de carne. Am o rochie foarte strâmtă, mă trage mai aproape de el de talie, apoi își trece mâna peste șolduri, peste fundul meu”, a  mărturisit aceasta.

Darras a spus că Depardieu mirosea a „alcool vărsat” când a invitat-o în cabina sa. Ea a spus că inițial i-a fost frică să se plângă de „regele spectacolului”, așa că a așteptat 16 ani pentru a merge la autorități. Această mărturisire vine după ce cel puțin alte 14 femei s-au alăturat presupusei victime a violului Charlotte Arnould, acum în vârstă de 28 de ani, acuzându-l pe actor de comportament criminal.

„Niciodată nu am abuzat de vreo femeie”

La câteva zile de la punerea sa sub acuzare, Depardieu lucra din nou la locația de pe râul Sena a dramei polițiste Maigret And The Dead Girl, în care a jucat alături de Jade Labeste. În octombrie, el a rupt tăcerea în legătură cu afirmațiile potrivit cărora ar fi un agresor sexual în serie, spunând: „Nu sunt nici un violator, nici un prădător. Niciodată, niciodată nu am abuzat de o femeie. Să rănesc o femeie ar fi ca și cum i-aș da un șut în burtă propriei mele mame”, a mărturisit Depardieu.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre