Simona Ionescu / Redactor Șef

Acuzațiile la adresa părintelui Calistrat nu se mai opresc. „Fuge prin faţa maşinii şi mă loveşte cu pumnul în cap”

Acuzațiile la adresa părintelui Calistrat nu se mai opresc. „Fuge prin faţa maşinii şi mă loveşte cu pumnul în cap”
După ce a lovit o femeie, iar de aici a pornit un adevărat scandal, părintele Calistrat e din nou pus la zid.

Un călugăr face din nou acuzații grave la adresa părintelui Calistrat. Iată ce s-a mai întâmplat de data asta.

Acuzațiile la adresa părintelui Calistrat nu se mai opresc. „Fuge prin faţa maşinii şi mă loveşte cu pumnul în cap”

După ce a fost filmat lovind puternic o femeie în curtea mănăstirii, un călugăr din Iași, pe nume Gherasim, susține că același preot Calistrat Chifan l-a agresat de mai multe ori. Monahul face dezvăluiri șocante și punctează cu lux de amănunte cum a fost lovit, unde și când. Călugărul susține că a trăit la Mănăstirea Vlădiceni între anii 2016-2020, dar a plecat tocmai din cauza conflictelor pe care le-a avut cu acest preot.

De la ce a pornit primul conflict

Prima dată când cei doi au avut o altercație scandalul s-a pornit de la mâncarea care a fost lăsată de câțiva preoți în altar. „Ce mi s-a întâmplat la Mănăstirea Vlădiceni nu mi s-a întâmplat nicăieri. Loviturile pe care le-am avut… zdrobitoare de la părintele Calistrat. Într-o zi, în 2018, vin în sfântul altar, la Paraclisul Sfântului Ilie în cadrul Mânăstirii Vlădiceni.

Intru în altar şi acolo era mâncare foarte multă şi le spun unora dintre vieţuitori, ieromonahilor Calistrat şi Haralambie, să ia mâncarea de acolo, că dacă o lasă mai mult de o oră, două, miroase totul a mâncare şi se vor strânge fel de fel acolo. Sfântul altar este un jertfelnic a lui Dumnezeu totuşi”, a precizat călugărul pentru Ziarul de Iași.

A fost lovit cu o lovitură zdrobitoare

În acel moment, spune călugărul, părintele Calistrat l-a fi trimis pe părintele Haralambie să-l învețe cum să se poarte, aplicându-i o corecție. În acest sens, el a fost lovit în zona capului „cu o lovitură zdrobitoare” de față cu stareţul mănăstirii, preotul Arsenie Butnaru. Din nefericire însă, acestuia pare că nu i-a păsat, pentru că „nu a luat nicio atitudine să intre sau să facă ceva pentru mine, chiar dacă este duhovnicul meu de 25 de ani şi stareţ acolo”.

Am venit jos până cu capul de toneta

A doua oară când cei doi s-au intersectat a fost după slujba sfântului Maslu, când călugărul strângea bani pentru credincioși. „Preotul Calistrat se dă jos din maşină, fuge prin faţa maşinii şi mă loveşte cu pumnul în cap, de am venit jos până cu capul de toneta care este a paznicului de la poarta mănăstirii Vlădiceni”, a mai povestit pr. Gherasim. A treia altercație s-a întâmplat chiar în locul unde Calistrat a fost filmat că a lovit o femeie.

„În timpul acesta vine părintele Calistrat la mine şi spune: haideţi să mergem până la părintele stareţ, iar eu nu ştiam de ce. Am spus: ‘Hai să mergem’, şi pe alee, când mergeam spre stăreţie, s-a întors şi m-a lovit peste cap, o lovitură foarte zdrobitoare, am venit jos de nu am ştiut ce este cu mine, mi-a rupt sprânceana că am venit şi peste bordură şi trandafirii de acolo.

M-am ridicat şi m-am dus la spital, apoi părintele Arsenie stătea şi nu spunea absolut nimic. În clipa aceea i-am spus că merg la Înaltpreasfinţit şi îi spun”, a mai spus călugărul Gherasim. Pe de altă parte, sursele spun că în trecut călugărul ar fi fost diagnosticat cu epilepsie și a avut nevoie de tratament.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre