Simona Ionescu / Redactor Șef

Adevărul despre apa minerală. Ce beneficii oferă asupra organismului

Adevărul despre apa minerală. Ce beneficii oferă asupra organismului
Pentru o bună funcționare a organismului uman, specialiștii spun că e indicat să consumați și apă minerală, care conține calciu și magneziu.

Rehidratează organismul, potolește setea. Sunt câteva dintre beneficiile acesteia asupra organismului. Cât de bună este apa minerală?

Adevărul despre apa minerală. Ce beneficii oferă asupra organismului

Potrivit Infoactual.ro, nu există mari diferențe între apa minerală și cea plată, pentru că ambele conțin elemente minerale, dar în proporții diferite. Dacă magneziul are rolul de a regla tensiunea arterială și a preveni constipația, calciul reușește să păstreze oasele sănătoase. Iar apa minerală reușește să îmbunătățească nivelul calciului din corp, cu o singură condiție: să fie consumată așa cum trebuie.

Favorizează creșterea în greutate

Pe de altă parte, spun oamenii de știință de la Universitatea Birzeit, apa minerală favorizează creşterea în greutate. Acest lucru este posibil ca urmare a dioxidului de carbon care are rolul de a stimula apetitul. Așa că aveți grijă ce cantitate de apă minerală consumați pentru a vă păstra greutatea.

Poate conduce la apariția pietrelor la rinichi

Sunt însă și opinii diferite în ceea ce privește apa minerală. Dacă este consumată în exces, aceasta poate avea și efecte negative. Sunt specialiști care susțin că apele minerale pot afecta stomacul și vă puteți trezi cu pietre la rinichi. Dar acest lucru însă nu este pe deplin demonstrat. La rândul lor, nutriționiștii recomandă să alternați consumul de apă minerală și apă plată. De asemenea, fiți atenți la etichetele de pe sticlă și alegeți o apă minerală naturală, nicidecum una care e îmbogățită cu dioxid de carbon.

Ce se întâmplă dacă vă spălați pe păr cu apă minerală

Un truc folosit și de vedetele de la Hollywood pentru un păr frumos este să-l limpeziți cu apă minerală. Tot ce trebuie să faceți este să îl spălați în mod normal cu șampon, apoi să-l clătiți folosind acest tip de apă. În funcție de lungimea părului veți avea nevoie de cel puțin doi litri de apă minerală. Pentru efect maxim, tratamentul se urmează cel puțin două săptămâni.

Sursă foto: avantaje

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre