Simona Ionescu / Redactor Șef

Adevărul despre banii pe care-i strânge Ion Țiriac, dar și pe ce cheltuie sume mari

Adevărul despre banii pe care-i strânge Ion Țiriac, dar și pe ce cheltuie sume mari
Ion Țiriac a avut întotdeauna grijă de banii lui. Iar din anul 1990 pensia pe care o primește de la statul român o pune deoparte. Oare ce face magnatul cu banii?

Cei 12.000 de lei, pensia pe care Ion Țiriac o primește de la statul român e strânsă de afacerist într-un cont. Până în acest moment, magnatul nu a cheltuit nici un ban.

Potrivit informațiilor oferite de Fanatik, până acum în contul lui Ion Țiriac s-ar fi strâns impresionanta sumă de 700.000 de euro. Afaceristul a reușit să obțină o pensie atât de mare pentru că a avut o carieră impresionantă în tenis, iar ulterior a fost timp de 20 de ani, ofițer în Ministerul de Interne. El a ieșit la pensie cu grad de colonel.

Donează sume impresionante pentru cămine de copii și azile de bătrâni

Ion Țiriac este om cu suflet mare, recunoscut pentru faptul că donează sume impresionante pentru azile de bătrâni și cămine de copii.

Ce face Ion Țiriac cu pensia pe care o încasează în România

Acest lucru se întâmplă de 20 de ani, după cum a mărturisit afaceristul, iar banii ajung la „căminele de copii, azile de bătrâni, ajutoare pentru sportive, şcoli, grădiniţe, spitale, plantat milioane de copaci, biserici, maşini, avioane, campusuri sportive şi evenimente neaşteptate de dure (inundaţii, focare, cutremure etc)”.

Ion Țiriac a mărturisit și faptul că a dorit multă vreme să nu facă public acest lucru, dar a recunoscut că va dona atâta timp cât Fundația va trăi. „Avem o echipă de peste 30 de oameni, care asta face de dimineaţa până seara. şi să vă spun ceva: este cea mai mare realizare a noastră”, a recunoscut afaceristul.

Ce pensie încasează Ilie Năstase

Prietenul și colegul Ilie Năstase n-a avut noroc atât de mare ca Ion Țiriac. Acesta a povestit cu ceva timp în urmă că pensia lui este de opt mai mică decât a magnatului. E vorba de 1435 de lei, o sumă extrem de mică pentru modul de viață pe care îl are fostul mare campion Ilie Năstase. Nu a explicat de ce el nu beneficiază de indemnizație de sportiv cu rezultate impresionante.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre