Simona Ionescu / Redactor Șef

Adio, mucegai. Un produs extrem de ieftin vă ajută să aveți o baie ca-n reclame

Adio, mucegai. Un produs extrem de ieftin vă ajută să aveți o baie ca-n reclame
Orice gospodină caută mereu cele mai bune soluții pentru a reuși să aibă o baie curată ca lacrima. Iată câteva trucuri care vă vor fi de mare ajutor.

Curățenia în baie se păstrează cu greu, dar problemele se acutizează când se instalează și mucegaiul. Există o soluție naturală care vă scapă din impas.

Vestea bună este că există o soluție extrem de ieftină, care face minuni atunci când vă doriți o baie perfectă. E vorba de banalul oțet, vă ajută în lupta cu mucegaiul din baie. Atenție! Nu combinați oțet cu bicarbonat, pentru că se anulează efectul reciproc. Și nici cu clor, pentru că va rezulta gazul clorin, care este toxic pentru sănătate.

Pentru a scăpa de neplăcutul mucegai din baie, oțetul vă este cel mai bun ajutor. Tot ce aveți de făcut este să umpleți o sticlă cu pulverizator cu oțet alb (făcut din alcool, nu din vin!) și să pulverizați peste zonele afectate. Lăsați să acționeze o jumătate de oră, apoi ștergeți cu un burete. Dacă mucegaiul este și în spații greu accesibile, puneți întâi un strat gros de bicarbonat și frecați bine cu o periuță veche de dinți.

Cum se curăță gresia

Oțetul este de folos și pentru curățarea gresiei. În acest caz, diluați 400 ml de oțet alb în doi litri de apă caldă. Puneți totul într-o găleată, apoi spălați gresia cu soluția obținută, folosind mopul. Pentru ca efectul să fie cât mai bun, pulverizați oțet pe plăcile de faianță și lăsați să acționeze un sfert de oră, apoi înlăturați cu un burete și clătiți bine cu apă.

Toaleta va fi imaculată cu ajutorul oțetului

Interiorul vasului de toaletă este, de asemenea, greu de curățat, dar oțetul rezolvă și această problemă. Turnați o jumătate de litru de oțet în toaletă, dar de la o înălțime cât mai mică. Lăsați să acționeze toată noaptea, apoi spălați cu o perie și rezultatul va fi cu adevărat uimitor.

Pentru a curăța robineții din baie, înmuiați o cârpă în oțet și înfășurați apoi cârpa în jurul robinetului. Soluția minune pentru a avea o cabină de duș perfectă, fără nici un pic de calcar, este tot oțetul. Pulverizați bine cu oțet, lăsați cel puțin 12 ore, apoi frecați pereții cu un burete care este ușor abraziv.

Ce nu aveți voie să curățați cu oțet

Oțetul nu este însă remediul universal, pentru că există lucruri care nu trebuie să intre în contact cu această soluție. E vorba de suprafețele de piatră naturală, care se pot deteriora, dar și lemnul și placajele de lemn sau mobilă. Oglinda din baie, dar nici oglinzile din casă nu se curăță cu oțet și nici mașina de spălat vase sau rufe.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre