Din cele mai vechi timpuri, untura de porc a fost binefacere pentru organism. Ce virtuți are acest produs.
Adio ulei, bun venit untură de porc. De ce e bine să o consumați
Potrivit oamenilor de știință, după uleiul de măsline, untura de porc este pe locul al doilea la capitolul grăsimi monosaturate, al căror rol este de a reduce nivelul de colesterol LDL. De asemenea, untura de porc are și 40% grăsimi saturate și reduce riscul de inflamație în organism.
Totodată, acest produs este și o sursă foarte bună de vitamina D, care ajută la buna funcționare a mușchilor, întărind totodată și sistemul imunitar. Dar și de acid oleic, care previne depresia iar dacă aceasta este deja instalată, diminuează simptomele. Un alt beneficiu uriaș adus de untura de porc este că reglează producția de hormoni și dă sănătate tiroidei și previne apariția cancerului, mai ales a celui mamar.
Ce contraindicații are untura de porc
Consumată în exces, untura de porc poate duce la kilograme mai multe și la mărirea colesterolului. Iar de aici la apariția bolilor cardiovasculare nu mai e decât un singur pas.
Specialiștii recomandă consumul de untură de porc proaspătă, nicidecum cea care e trecută prin procesul de hidrogenare. În acest fel se creează trans artificiale care au efecte grave asupra organismului.
„Uleiul este mai bogat în calorii decât slănina și untul”
Celebrul doctor Mihaela Bilic ne sfătuiește să alegem unura, slănina și untul pentru că au mai puține calorii decât uleiul. „Când vine vorba despre grăsimi, ce anume ar trebui să includem noi în cele 20 de grame de grăsime recomandate zilnic? Poate nu știați, dar uleiurile sunt singurele substanțe care au 100% grăsime, adică niciun strop de apă.
În schimb, în unt și în slănină avem 15 până la 20% apă. Uleiul este mai bogat în calorii decât slănina și untul. (…) Avem trei tipuri de acizi grași: saturați, care la temperatura obișnuită, devin tari (grăsime de porc sau de vită). Avem acizi grași mononesaturați, adică ușor mai fluizi (din belșug în grăsimea de porc și aproape inexistent în grăsimea de vită) și acizii grași polinesaturați, care sunt lichizi (uleiuri)”, a afirmat medicul nutriționist într-un video postat pe pagina sa de Facebook.
Sursă foto: cumvaplace
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook