Adolf Hitler Uunona a fost ales cu 85% din voturi în fosta colonie germană, care găzduiește încă o comunitate mică de limbă germană și unde o serie de străzi, locuri și oameni poartă nume germane.
După ce a câștigat locul pe biletul partidului SWAPO de la guvernare, care a condus Namibia către independența față de apartheidul din Africa de Sud în 1990, politicianul a spus că nu are „nimic de-a face cu” ideologia nazistă. ”Tatăl meu m-a numit după acest om. Probabil că nu a înțeles ce a reprezentat Adolf Hitler ”, a spus tizul său.
Hitler spune de asemenea că abia în adolescență a înțeles greutatea numelui pe care îl poartă: „În copilărie, îl vedeam că pe un nume total normal. Doar în adolescență am înțeles că acest om a vrut să cucerească întreaga lume”, a declarat el pentru revista germană Bild.
Nu are planuri de dominație mondială
În ciuda istoriei ce o poartă numele său, Hitler duce o viață liniștită de familie, împreună cu soția sa, care îl strigă simplu, Adolf, deși el se prezintă Adolf Uunona de obicei. A încercat la un moment dat să-și schimbe numele, însă era prea târziu: „Faptul că am acest nume nu înseamnă că vreau să cuceresc Oshana”, a spus el, referindu-se la regiunea în care a câștigat alegerile. „Nu înseamnă că tind spre dominația lumii”, a dat acesta asigurări.
Uunona a câștigat 1.196 de voturi în alegerile recente față de 213 ale adversarului său, ocupând un loc în consiliul regional pe care l-a câștigat anterior în 2015.
Numele său a fost abreviat cu „Adolf H” într-o listă de candidați tipărită într-o gazetă a guvernului, dar acesta a apărut integral pe un site oficial de rezultate.
Genocidul din Namibia Germană
Soldații germani au ucis zeci de mii de indigeni Herero și Nama în Namibia colonială între 1904 și 1908 în ceea ce a fost numit primul genocid al secolului XX.
Namibia, cunoscută pe atunci sub numele de Africa de Sud-Vest germană, a fost una dintre puținele posesiuni germane de peste mări. Ocupanții germani au forțat triburile native să-și părăsească pământul și i-au recrutat pentru muncă forțată, ducând la o răscoală în care poporul Herero a ucis 123 de coloniști germani.
Reich-ul german a trimis întăriri ca răspuns, iar soldații săi au desfășurat o campanie brutală de patru ani de sacrificare în care se crede că au fost uciși 65.000 de oameni Herero și 10.000 de Nama. Pe lângă sacrificare, mii de Hereros au fost conduși în deșert și au murit de sete și de foame, iar restul au fost trimiși în lagăre.
În bătălia de la Waterberg din august 1904, aproximativ 80.000 de ereri au fugit, inclusiv femei și copii. Namibia a fost predată mai târziu Africii de Sud și a obținut în cele din urmă independența față de statul apartheid în 1990.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook