Simona Ionescu / Redactor Șef

Aeroport cu pădure tropicală, spa, cinematograf și expoziție cu dinozauri în mărime naturală. Foto spectaculoase

Aeroport cu pădure tropicală, spa, cinematograf și expoziție cu dinozauri în mărime naturală. Foto spectaculoase
Potrivit Skytrax, o companie de consultanță care analizează și clasifică aeroporturile, cel mai incredibil din lume este Jewel Changi din Singapore. Se estimează că pentru această construcție a fost nevoie de 1,25 miliarde de dolari.

Potrivit BBC, pasagerii care ajung în acest colț de lume trăiesc experiențe de neegalat și de neuitat. Iată ce puteți găsi aici!

Cine ajunge pe acest aeroport are posibilitatea să trăiască momente unice și nu se are timp să se plictisească. La aeroportul Jewel Changi se poate ajunge ușor fie cu autobuzul, fie cu metroul și vă veți distra așa cum vă poftește inima.

Puteți viziona gratuit filme sau servi cele mai bune preparate, iar iubitorii de shopping găsesc orice își doresc și vor putea alege din cele 280 de locuri.

Dar asta nu e tot, pentru că celebrul aeroport are și o pădure tropicală cu aer condiționat, un labirint din gard viu și un tobogan de 12 metri înălțime. Zona de tranzit este dotată cu un imens spa și o piscină, dar și o grădină cu fluturi și scaune de masaj unde vă puteți relaxa cât doriți.

Un alt terminal va fi deschis în anul 2030

Interesant este faptul că aeroportul are și propriul parfum, personalizat cu note florale și condimente. Changi este dotat cu patru terminale, iar transferul între acestea este asigurat de trenuri navetă, silențioase și rapide. În afara terminalului 4, cei mici și cei mari pot vizita o expoziție de dinozauri în mărime naturală, care se întinde pe o milă.

Și tot aici se află și Rain Vortex, cea mai înaltă cascadă indoor din lume și o mică, dar extraordinară, grădină botanică. Precum și Mirror Maze, oglinzile fermecate care fascinează pe oricine. Aeroportul a fost deschis în 1981 cu un singur terminal și o singură pistă, iar în anul 2030 se așteaptă să fie deschis și cel de-al cincilea terminal care acum este în lucru.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre