Simona Ionescu / Redactor Șef

Agitație la Londra. Membrii familiei regale, la spital, unul după altul. Ultimul diagnostic e cancer

Agitație la Londra. Membrii familiei regale, la spital, unul după altul. Ultimul diagnostic e cancer
Încă un membru al familiei regale a  ajuns la spital în această perioadă în care, se pare că sănătatea multora din familie e fragilizată. Vestea a întristat multă lume, mai ales că a fost adus în discuție un diagnostic grav.

Agitație la Londra. Sarah Ferguson, în vârstă de 64 de ani, a fost diagnosticată cu melanom malign la doar câteva luni după ce a fost tratată pentru cancer de sân. Vestea vine în contextul în care mai mulți membri ai familiei regale au  ajuns la spital, unul după altul.

Fosta soție a prințului Andrew, ducesa de York, a rămas în relații apropiate după divorț, atât cu familia regală cât și cu prințul Andrew, cu care încă locuiește. Ea a fost diagnosticată cu cancer de piele la doar câteva luni după ce a fost tratată pentru cancerul de sân, necesitând inclusiv reconstrucție. Ducesei de York i s-a îndepărtat o aluniță din corp, despre care testele au descoperit că era un melanom malign, cel mai grav tip de cancer de piele, arată Daily Mail. Din fericire, mai arată sursa citată, cancerul a fost găsit suficient de devreme încât Sarah Ferguson să nu mai aibă probleme, dar va fi supusă unor teste suplimentare pentru a determina dacă s-a răspândit în corp sau nu.

Sarah Ferguson se recuperează în Austria

Ducesa ar fi petrecut ultimele săptămâni la clinica Mayrlife din Altausee, Austria. Aceasta a găzduit în trecut vedete precum Naomi Campbell, Karlie Kloss și Rebel Wilson. Un purtător de cuvânt al lui Sarah, ducesa de York a declarat: „În urma diagnosticului ei cu o formă precoce de cancer de sân în această vară, Sarah, ducesa de York a fost acum diagnosticată cu melanom malign.

Sarah Ferguson se recuperează într-o clinică din Austria (Sursa foto: Instagram)

Dermatologul ei a cerut ca mai multe alunițe să fie îndepărtate și analizate în timp ce  ducesa era supusă unei intervenții chirurgicale reconstructive în urma mastectomiei, iar una dintre acestea a fost identificată ca fiind canceroasă. Ea este supusă unor investigații suplimentare pentru a se asigura că acest lucru a fost prins în stadiile incipiente. (…) Ea crede că experiența ei subliniază importanța verificării dimensiunii, formei, culorii și texturii și a apariției de noi alunițe care pot fi un semn al melanomului”.

Ce este un melanom

Un melanom este un tip de cancer de piele care se poate răspândi în alte zone ale corpului, cauzat în principal de expunerea la lumina ultravioletă de la soare sau cabine de bronzat. Persoanele cu piele mai albă, care au un număr mare de alunițe și antecedente familiale de cancer de piele tind să fie mai expuse riscului de a dezvolta boala. Roland Ferguson, tatăl ducesei, a fost diagnosticat cu cancer de piele cu 10 ani înainte să moară.

Ducesa urmează să fie tratată de dr. Andrew Furness, medic oncolog consultant la Royal Marsden Hospital din Londra, precum și de Catherine Borysiewicz, dermatolog consultant la Spitalul King Edward VII din Londra.

Membrii familiei regale, la spital, unul după altul

Vestea despre Sarah Ferguson vine la câteva zile după ce s-a dezvăluit că atât regele Charles, cât și prințesa de Wales sunt supuși unor proceduri medicale.

Regele Charles și prințesa Kate au ajuns și ei la spital, zilele acestea (Sursa foto: Instagram)

Prințesa Kate Middleton a fost dusă la spital săptămâna trecută pentru o intervenție chirurgicală pe abdomen. Conform informațiilor oficiale, ea va sta în spital 14 zile,  necesitând, ulterior, până la trei luni de odihnă și recuperare acasă. Motivul intervenției chirurgicale este necunoscut. În aceeași zi în care Kate a suferit intervenția chirurgicală, s-a anunțat și că regele Charles trebuie să urmeze tratament pentru prostată mărită.

Sursa foto: Instgaram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre