Simona Ionescu / Redactor Șef

Al Capone, printre cei mai eleganți bărbați ai vremii. Purta curele cu catarame din diamante

Al Capone, printre cei mai eleganți bărbați ai vremii. Purta curele cu catarame din diamante
Pentru că ținea foarte mult la aspectul său elegant, Al Capone a primit o poreclă mai puțin cunoscut Snorky, dar care îi plăcea foarte mult. Gangsterul nu ieșea din casă fără curelele sale cu catarame din diamante sau inelul pentru degetul mic cu diamante uriașe.

Diamantele erau preferatele mafiotului Al Capone. Le purta nu doar la inele pentru degetul mic, dar și la cataramele curelelor. Pentru că ținea mult la eleganța sa, le cerea fotografilor să-l imortalizeze mereu din partea dreaptă, pentru a nu i se vedea cicatricile.

Costumele lui Al Capone erau din țesături de mătase fină

Al Capone prefera costumele închise la culoare, din trei piese, cu dungi, culoarea cărbunelui, albastru marin, dar și cafeniu, bej, mov sau lime și pălăriile fedora. Materialele folosite la confecționarea acestora erau țesături de mătase fină sau amestecuri importate din Italia în valoare de mii de dolari.

Toate aveau revere largi, o vestă și pantaloni cu croială completă. De asemenea, purta uneori paltoane cu doi nasturi, iar când se afla în Florida, folosea culori de vară mai deschise, cum ar fi cafeniul și bejul, și își croia jachete cu buzunare peticite.

Cămăși întotdeauna albe și pantofi negri sau maro

Al Capone, unul dintre cei mai eleganți gangsteri

Alegea de obicei o pălărie fedora într-o culoarea contrastantă sau pălării boater la costumele sale întunecate. Cât privește cămășile, majoritatea era albe, cu guler classic lung. Le purta mereu cu cravată.

Interesant este că prefera manșetele cu nasturi în locul butonilor. Un lucru ciudat pentru o persoană care purta inele cu diamante mari pe degetele mici ale mâinilor. La capitolul pantofi, gangsterul Capone era cunoscut după pantofii săi Oxford, extrem de scumpi, negri sau maro.

Cravatele lui Capone erau de obicei confecționate din mătase, cu modele contemporane, puncte, țesături jacquard și dungi care erau adesea gri închis, albastre sau roșii. Preferatele lui erau cravatele late, pe care obișnuia să le lege în patru cu un nod asimetric. La fel ca Winston Churchill, trabucul a fost o parte importantă a personalității sale.

Al Capone a reușit să stăpânească orașul prin mită

Cu timpul pe măsură ce și-a dezvoltat afacerile clandestine cu alcool și a pus stăpânire pe mai multe cartiere, Al Capone a devenit șeful mafiei americane din Chicago. A făcut de toate: de la evaziune fiscală, la trafic de droguri, bordeluri, săli de jocuri de noroc, crimă.

O viață în această lume constă în multe sacrificii și relații pe care trebuie să le stabilești și să le păstrezi. Ăsta a fost și modul de operare a lui Al Capone. Mituind ofițeri ai poliției din Chicago, judecători și oficiali publici, a reușit să-și păstreze intactă libertatea și averea pe care o deținea.

Doar pentru evaziune fiscală a reușit să-l acuze  FBI și să-l condamne la închisoare judecătorii. A murit pe 25 ianuarie 1947, la 48 de ani.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri