Simona Ionescu / Redactor Șef

Alec Baldwin a primit sentința pentru uciderea regizorului Halyna Hutchins. Iată cât ar putea sta după gratii

Alec Baldwin a primit sentința pentru uciderea regizorului Halyna Hutchins. Iată cât ar putea sta după gratii
Potrivit informațiilor furnizate de BBC News, actorul american Alec Baldwin trece prin momente grele. Nu a putut să demonstreze că e nevinovat după ce a împușcat-o accidental pe platourile de filmare a peliculei Rust pe directoarea de imagine, Halyna Hutchins.

De același tratament va avea parte și armurierul peliculei, Hannah Gutierrez-Reed. Până în acest moment, nici unul nu a dat vreo explicație.

Decizia îi aparține procurorului districtual din Santa Fe, Mary Carmack-Altwies, care a afirmat că nimeni nu e mai presus de lege, drept urmare acuzațiile împotriva celor doi urrmează a fi depus până la sfârșitul lunii.

„Actorul și producătorul Alec Baldwin și armurierul Hannah Gutierrez-Reed vor puși sub acuzare pentru ucidere din culpă. După o analiză amănunțită a dovezilor… Am stabilit că există suficiente dovezi. Nimeni nu este mai presus de lege și toată lumea merită dreptate”, a anunțat Mary Carmack-Altwies.

Riscă 18 luni de închisoare

Dacă legea va spune că sunt vinovați, cei doi putea sta după gratii 18 luni. De asemenea, vor plăti și o amendă în valoare de 4040 de lire sterline, adică 5000 de dolari.

În ceea ce îl privește pe asistentul de regie Dave Halls, adică cel care i-a dat lui Baldwi arma cu puțin înainte de producerea accidentului mortal, acesta a semnat un acord de recunoașterea a vinei privind utilizarea neglijent a unei arme mortale, mai spun procurorii.

Cum s-a întâmplat nenorocirea

Nenorocirea a avut loc pe data de 21 octombrie 2021 într-o fermă din Santa Fe (New Mexico). Alec Baldwin a primit o armă care ar fi trebuit să conțină gloanţe oarbe dar, din păcate, a fost vorba de muniție reală, iar proiectilul a omorât-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani. A fost rănit și regizorul Joel Souza.

Potrivit poliției, cel care ar fi introdus muniția în arma utilizată de actor ar fi fost armurierul peliculei, Hannah Gutierrez-Reed. În august anul trecut, Alec Baldwin a ajuns la un acord cu familia directoarei de imagine, însă suma pusă la bătaie nu a fost dezvăluită.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre