Simona Ionescu / Redactor Șef

Alegeri locale 2020. „Regele internațional al țiganilor” pe urmele lui Iohannis

Alegeri locale 2020. „Regele internațional al țiganilor” pe urmele lui Iohannis
„Regele internațional al țiganilor” după cum își spune, Dorin Cioabă, depune azi o contestaţie la Judecătoria Sibiu, pentru că doreşte să candideze la funcţia de primar al municipiului, iar Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 1 i-a respins candidatura.

„Mi-au căutat numai nod în papură de când am depus dosarul, că nu-i bine aşa, că nu-i bine aşa. Acum mi-au dat deoparte 350 de semnături”, a precizat, joi, pentru Agerpres, Dorin Cioabă, referindu-se la Biroul Electoral de Circumscripţie nr.1.

Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 1 Sibiu a respins, miercuri, candidatura lui Dorin Cioabă pentru funcţia de primar, dar şi pentru cea de consilier local.

Dorin Cioabă vrea să candideze la funcţia de primar al municipiului Sibiu după ce a observat că, în ultimii 20 de ani, sibienii au votat, ca edil, un reprezentant al unei minorităţi. „Am zis că poate electoratul din Sibiu are înclinaţie spre minorităţi. Dacă nu vrea să voteze candidatul PNL-ului, PSD-ului, a votat nemţii, acum e rândul nostru, poate să voteze un rom”, a explicat Cioabă.


Învățăturile lui Petre Roman pentru fiica sa Oana care s-a filmat în cada cu spumă

Biohazard, Iarbă de august, expoziție haiku la Timișoara


Este pentru prima dată când Dorin Cioabă încearcă să candideze pentru funcţia de primar al Sibiului. Candidatura sa este susţinută de către Partida Romilor Sibiu. Dorin Cioabă a mai candidat în trecut, pentru Consiliul Judeţean, însă fără succes.

Cine este Dorin Cioabă și cum a împărțit puterea cu fratele său

Dorin Cioabă este fiul mai mare al lui Florin Tănase Cioabă –  cunoscut conducător al romilor, care s-a autoproclamat în anul 1997 ca ”rege internațional al țiganilor”. La moartea acestuia, averea și titlurile s-au împărțit între cei doi fii.

Daniel Cioabă a fost numit ca ”Rege al țiganilor din România” după moartea tatălui său, încoronare la care fratele acestuia mai mare, Dorin Cioabă, a fost numit ”Rege internațional al țiganilor”. Încoronarea a fost efectuată de către doi reprezentanți ai Organizației Mondiale a Țiganilor, notează Wikipedia.

În 2018, Dorin Cioabă a fost reconfirmat pentru următorii patru ani (până în 2022) în funcţia de ”preşedinte al romilor de pretutindeni”, statutul de rege al etniei fiind dobândit pe viaţă, conform declarațiilor acestuia.

Anul trecut Cioabă a împlinit 50 de ani, ocazie cu care și-a primenit bijuteriile regale. Mai exact a primit cadou (de la supuși) Colanul Regal și Bijuteriile Coroanei, după cum a și anunțat rapid pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Facebook / Dorin Cioabă

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre