Omul de afaceri Viorel Cataramă și-a depus candidature pentru funcția de primar general al Capitalei. Dar, surpriză! Biroul Electoral al Circumscripției Electorale București a invalidat candidaturile Mișcării Patrioților Români (MPR) la Primăria Capitalei. Au considerat că 88 de semnături sunt false.
Alegeri locale 2020. Viorel Cataramă nu poate candida la Primăria Capitalei
Viorel Cataramă este furios. ”Biroul Electoral al Circumscripției Electorale București a luat o decizie ilegală: a invalidat candidaturile Mișcării Patrioților Români (MPR) la Consiliul General respectiv la Primăria Capitalei. Vom ataca această hotărâre în instanță.
Rog pe toți membrii și simpatizanții noștri să aibă încredere în justiție. Să avem credință că un astfel de abuz va fi sancționat ca atare!”, a scris în această dimineață Viorel Catamă pe contul său de Internet.
Într-o intervenţie la Antena 3, el a precizat că este vorba despre 88 de semnături de susţinere a candidaturii care nu au fost considerate valabile, exact cât nu nu îndeplinească numărul minim semnături necesare unei candidature valide.
Viorel Cataramă a avut probleme cu semnăturile şi la alegerile prezidenţiale, când Biroul Electoral Central anunţa că ”s-a constatat că un număr semnificativ de semnături prezentate ca aparţinând unor persoane diferite prezintă elemente de similitudine evidentă de natură a influenţa îndeplinirea condiţiei legale referitoare la numărul minim de susţinători de 200.000”. La prezidenţiale, Cataramă a obţinut 0,53% din voturi.
În schimb, candidatura soției lui Viorel Cataramă, medical Adina Alberts, susţinută de Pro România, pentru Primăria Sectorului 1 a fost validată.
Viorel Cataramă a mai candidat
Viorel Cataramă este un om de afaceri și politician român care a fondat în 1990 compania Elvila.
Viorel Cataramă, a anunţat, în 2018, că a demisionat din Partidul Naţional Liberal şi că va înfiinţa o nouă formaţiune cu numele Dreapta Liberală (DL), urmând ca în 2019 să candideze la alegerile prezidenţiale, dar a obţinut 0,53% din voturi.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook