Simona Ionescu / Redactor Șef

Alertă. La Bușteni, parcarea s-a umplut de urși! Locatarii blocului au privit terifiați cum alergau un câine – Video

Alertă. La Bușteni, parcarea s-a umplut de urși! Locatarii blocului au privit terifiați cum alergau un câine – Video
Locuitorii din Bușteni, Cartierul Parcului au rămas uimiți să vadă recent o ursoaică cu trei pui după ea, în căutare de hrană. Oamenii s-au speriat, dar o cățelușă pe nume Sasha a demonstrat că e neînfricată.

Telefoanele au început să țiuie în noapte: RO Alert! O ursoaică cu trei pui au coborât în Bușteni, în Cartierul Parcului. Când i-a văzut, cățelușa Sasha, fără nici un fel de frică a încercat să alunge urșii. Din fericire, niciun om nu a ieșit în calea animalelor sălbatice.

Cățelușa Sasha a stat față în față cu puiul de urs

Cățelușa este văzută cum se apropie de ursoaică și puii acesteia, în încercarea de a-i determina să plece. Cu mult curaj, aceasta a lătrat fără încetare, ba chiar a stat față în față cu unul dintre puii ursoaicei.

Într-un final, urșii care nu au găsit mâncarea pe care probabil că o căutau, au plecat. Din fericire, niciun om nu le-a ieșit în cale.

Un locatar a filmat însă întreaga scenă și l-a postat pe rețelele sociale, arătând astfel situația dramatică din zonele montane. Cum era de așteptat, internauții s-au divizat în două tabere și comentariile au curs. Unele sunt demne de a fi lecturate, fiind opinile celor care trăiesc în aceste medii.

„Biata de ea (n. ursoaica), își pune viața în pericol căutând ceva de mâncare. Oamenii, sunt cu mult mai periculoși decât animalele”, a spus o doamnă. Însă replica i-a fost dată chiar de un locuitor din zona montană: „Cine nu stă în Bușteni (unde zilnic se întâmplă asta), să nu comenteze! Când stai la tine în casă și nu ai de-a face cu vizita urșilor, e ușor să tooot dai vina pe oameni! Pe vremuri, ursoaicele rar nasteau câte 3 pui!”

„Ar trebui duși în Parlament și lăsați acolo”

VIDEO – Ursoaica și-a adus puii în parcarea unui bloc din Bușteni:

„Nu urșii, ci pedepsiți cu închisoarea pe cei care au permis distrugerea habitatului lor (pădurile) și nu le pun hrană în afara orașelor. Pădurarii ce fac? Jefuiesc și ei ce le-a mai rămas”, a spus un internaut. Altă persoană din online a comentat: „Bineinteles ca acesti pui vor face ceea ce au invatat de la mama lor, vor veni sa caute mancare in localitati. La animale ca si la oameni, de ce sa muncim cand putem avea totul fara prea mare efort, degeaba.”

„Nu sunt niciodată animalele de vină. Niciodată”

Ecologiștilor le e milă de situația tristă în care au ajuns animalele din România „din cauza autorităților, cărora nu le pasă”, spun ei. „Toată situația este foarte tristă, de fapt. Iar această scenă stârnește milă imensă atât pentru câine, cât și pentru mama cu puii. Sinistru, totul. Nu sunt niciodată animalele de vină. Niciodată”, a susținut o persoană. În realitate, singura problemă probată de specialiști, responsabilă pentru situația prezentă, este înmulțirea necontrolată a urșilor. Numărul urșilor din România este de trei ori mai mare decât cel maxim recomandat, spun autoritățile.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre