Simona Ionescu / Redactor Șef

S-a speriat și a împușcat ursoaica intrată în curte. Un urs mare a fost văzut și lângă București

S-a speriat și a împușcat ursoaica intrată în curte. Un urs mare a fost văzut și lângă București
Urșii au pus pe jar autoritățile din România. Situația a scăpat de sub control, iar un urs a început să se apropie de București. Animalul a fost văzut la marginea pădurii din Sinești, la 20 de kilometri de București.

Scandal legat de urși este și în Italia, după ce o ursoaică care a fost văzută cum se juca cu cei doi pui ai săi într-o piațetă cu turiști, a fost omorâtă.

Ursul din Sinești s-a retras în pădure

Ursul care a fost aproape de București a fost filmat de pasagerii unei mașini, care au declarat că acesta se odihnea pe iarbă. Când a simțit prezența oamenilor, animalul s-a retras în pădure, fără să creeze probleme. Jandarmeria și șeful Fondului de vânătoare au anunțat că monitorizează zona.

Ursoaica din Italia, admirată și filmată

În ceea ce o privește pe mama urs și cei doi pui din Italia, aceasta a fost admirată și filmată de multe persoane în timp ce se plimba printr-un sat. Ulterior, ursoaica botezată Amarena a plecat cu cei mici în pădurea pădurea de la San Benedetto dei Marsi din regiunea centrală Abruzzo din Italia, unde se află zeci de urși bruni, a spus o femeie care a asistat la moment.

Împușcată cu sânge rece

Câteva ore mai târziu însă, corpul animalului a fost găsit mort în grădina unei case de la marginea satului. Un bărbat a împușcat-o cu sânge rece… Interogat de poliție, a spus că a tras de frică. „Am tras pentru că mi-a fost frică, dar nu am vrut să omor ursul. Era pe proprietatea mea, era un act instinctiv, un impuls”, le-a spus acesta oamenilor legii.

Amarena și cei doi pui rămași orfani

„Eu nu înțeleg acest act de ucidere”

Gemma Di Pietro, femeia care s-a  bucurat de prezența ursoaicei și a puilor săi, a postat un mesaj pe Facebook, în care explică tot momentul. „Am fost prima care a văzut-o pe Amarena în oraș noaptea trecută, trebuie să fi fost în jurul orei 22.15. Am sunat la stația locală de carabinieri și am spus că am văzut ursoaica și cei doi pui ai ei în centru, îți puteai da seama că era speriată și voia să treacă strada spre siguranță.

Câteva minute mai târziu i-am auzit pe proprietarii unei case apăsând claxonul mașinii și luminând intermitent cu farurile, astfel încât ursul să nu se apropie de o găină care alerga în spatele proprietății lor. Am văzut ursul fugind. Apoi, primul lucru pe care l-am auzit a fost că a fost împușcat. Puteai să-ți dai seama că era speriată, iar eu pur și simplu nu înțeleg acest act de ucidere”, a spus aceasta.

„Niciodată un urs din regiunea Abruzzo nu a reprezentat un pericol pentru om”

100  de lucrători forestieri cautau, săptămâna trecută, puii rămași fără mamă. Potrivit Daily Mail, președintele regiunii Abruzzo, Marco Marsilio a fost extrem de dur, explicând că nu înțelege cum s-a ajuns în această situație, pentru că niciodată urșii din acea regiune nu au fost un pericol pentru oameni.

„Acesta este un episod foarte grav, împotriva întregii comunități și ne umple de furie și durere, deoarece este un gest de neînțeles. Niciodată un urs din regiunea Abruzzo nu a reprezentat un pericol pentru om, nici măcar atunci când s-au rătăcit în zone construite”, a spus acesta. Bărbatul care a omorât ursoaica, a fost luat de carabinieri.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre