Simona Ionescu / Redactor Șef

Alertă la Lidl. Magazinul retrage biscuiții periculoși. E o celebră marcă

Alertă la Lidl. Magazinul retrage biscuiții periculoși. E o celebră marcă
Biscuiții sunt între alimentele nelipsite din casele în care există copii, mai ales. Părinții au grijă să aibă în permanență unii, pentru a le oferi drept gustare celor mici, ori de câte ori aceștia o cer. Un anume tip de biscuiți s-a dovedit că e periculos pentru sănătatea consumatorilor, iar acum trebuie retras de pe piață. Totodată, cei care au cumpărat produsul pot cere restituirea banilor.

Joi, s-a declanșat alerta la Lidl România. Celebrul lanț de magazine a decis să retragă biscuiții periculoși de la rafturi. Sunt produți de o celebră marcă. Compania anunță românii că elimină de la vânzare mai multe stocuri de biscuiți, după ce s-a dovedit că aceștia pot conține bucățele de metal. Este vorba de „Grandino Biscuiți din aluat fraged, cu 20% ciocolată cu lapte, 12% ciocolată neagră și 6% ciocolată albă 200g”, produși de firma olandeză Banketbakkerij Merba B.V, cu termenul de valabilitate 12 decembrie 2024.

„În cazul produsului vizat, nu se poate exclude faptul că acesta poate să conțină corpuri străine metalice. Ca urmare a posibilului pericol de rănire, clienții trebuie să aibă obligatoriu în vedere, cu ocazia consumării acestuia, retragerea de pe piață și să nu consume în niciun caz produsul afectat.

biscuiti periculosi
Lidl România a decis retragerea de pe piață a acestor biscuiți, după ce s-a dovedit că pot conține bucățele metalice

Din motive ce țin de siguranța consumatorului, Lidl România a reacționat fără întârziere și a scos produsul de la vânzare”, transmite Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor ANSVSA într-un comunicat de presă, transmis publicității joi.

Lidl retrage de pe piață biscuiți periculoși

Pe cale de consecință, biscuiții care pot conține bucăți de metal şi au fost cumpărați pot fi returnați în toate magazinele Lidl din România, iar banii vor fi restituiți, fără a fi necesar bonul fiscal, mai informează ANSVSA.

„Firma producătoare olandeză Banketbakkerij Merba B.V. retrage în prezent de pe piață produsul „Grandino Biscuiți din aluat fraged, cu 20% ciocolată cu lapte, 12% ciocolată neagră și 6% ciocolată albă 200g” cu termenul de valabilitate 12.12.2024.

Produsul afectat „Grandino Biscuiți din aluat fraged, cu 20% ciocolată cu lapte, 12% ciocolată neagră și 6% ciocolată albă 200g” a fost vândut în magazinele Lidl din România. Această retragere de pe piață vizează exclusiv produsul „Grandino Biscuiți din aluat fraged, cu 20% ciocolată cu lapte, 12% ciocolată neagră și 6% ciocolată albă 200g cu termenul de valabilitate 12.12.2024 de la producătorul Merba B.V.”, se mai arată în comunicatul de presă citat.

Totodată, compania producătoare, Merba B.V. și retailerul Lidl România își cer scuze pentru neplăcerile generate cu această situație de contaminare a biscuiților.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre