Simona Ionescu / Redactor Șef

Alertă. Meteorologii anunță temperaturi de zero grade

Alertă. Meteorologii anunță temperaturi de zero grade
Potrivit prognozei, oferite de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), valabilă pentru următoarea perioadă, vremea se va răci treptat, aşa încât valorile termice vor ajunge mult mai scăzute decât cele normale perioadei.

În zilele următoare, în România vor scădea temperaturile, meteorologii anunță temperaturi de zero grade. Temperaturile vor fi undeva între 0 și 8 grade celsius, în special în zonele montane. Abia din 16 aprilie vremea se încălzi, însă cu pași mici. În intervalul 12-15 aprilie, vremea se răcește în Banat, iar temperaturile scad cu mult comparativ cu cele normale în această perioadă a anului, scrie Evz.ro.

Odată cu 16 aprilie vor veni și temperaturile mai calde, iar vremea va începe să semene cu normalul pentru această perioadă, adică maxime de 15-16 grade și minime între 4-5 grade. Începând cu 19 aprilie, posibilitatea de ploi va fi mai mare, iar local, semnificative din punct de vedere cantitativ, însoțite de descărcări electrice.

Ploaie și vreme rece în toată țară. Meteorologii anunță temperaturi de zero grade

În intervalul 12-15 aprilie, vremea se răcește în Crișana, ajungându-se la valori medii de 6-7 grade, iar minimele de 1-2 grade. Vremea va fi mai caldă abia în intervalul 16-19 aprilie, urmând ca pe 20 aprilie să plouă.

În Transilvania, vremea se răcește de pe 12 aprilie, iar valorile termice sunt mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă. Vor fi între 6-7 grade, iar minimele se situează între -1 și 0 grade. De pe 16 aprilie, vremea începe să se încălzească, însă posibilitate de ploi va fi ridicată.

Se răcește vremea și în Maramureș, în intervalul 13-15 aprilie. Ziua se vor înregistra doar 6 grade, în timp ce minimele ating 2-3 grade. Se încălzește și aici odată cu 16 aprilie, însă crește și presiunea atmosferică, iar cantitatea de precipitații va fi semnificativă.

În Muntenia, vremea va fi caldă în perioada 14-16 aprilie, cu temperaturi care ating și 20 de grade. Se răcește apoi, iar temperatura nu mai trece de 11-12 grade. Începând cu 17 aprilie, tendința temperaturilor va fi de creștere ușoară, iar temporar va ploua.

La munte, în primele două zile se vor înregistra temperaturi maxime medii de 9 – 10 grade. Apoi vremea se va răci accentuat. Astfel, în perioada 14 – 16 aprilie, temperaturile diurne se vor situa în medie între 0 şi 2 grade, valori cu mult sub cele normale.

Secretele bijuteriilor regale. Câte kilograme are coroana britanică

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre