Viața la Palatul Regal este întotdeauna plină de mistere. Și adesea, bijuteriile joacă rolul cheie în ele. De exemplu, un diamant din Coroana Regală poate fi motivul unui conflict între țări! Antichitățile regale pot spune istoria dintr-un alt unghi. Secretele bijuteriilor regale sunt de-a dreptul uimitoare.
Broșa cu safire a reginei Elisabeta
Regina Victoria (1839-1876) iubea foarte mult safirele. Cu câteva zile înainte de căsătoria lor, logodnicul ei, prințul Albert, i-a oferit reginei o broșă cu safire pe care a iubit-o atât de mult încât chiar și-a pus-o la nuntă. Conform unei vechi tradiții engleze, în timpul nunții, mireasa ar trebui să aibă patru lucruri pe ea: ceva vechi, ceva nou, ceva împrumutat și ceva albastru. Așadar, cadoul lui Albert a devenit „ceva albastru” din colecția reginei Victoria. Culoarea albastră simbolizează loialitatea față de o persoană, așa că ar fi greu să veniți cu un cadou de nuntă mai bun. Acum, această broșă aparține Elisabeta a II-a, care o poartă la ocazii speciale.
De atunci, casa de bijuterii „Casa Garrard” pune un mic safir în fiecare inel de logodnă ca „ceva albastru” pentru mireasă.
Secretele bijuteriilor regale. Tiara ruptă a reginei
Tiara cu diamante pe care o puteți vedea pe Elisabeta a II-a i-a fost dată în ziua nunții sale. Cu toate acestea, chiar înainte de ceremonie, coafezul ei a rupt-o. Tiara a fost trimisă imediat la „Casa Garrard” unde a fost reparată foarte repede și transportată înapoi la regină. Vă puteți imagina cât de îngrijorată a fost suverana?
Ouăle Faberge. Bijuteriile familiei Romanov
Tradiția vopsirii ouălor de Paște a existat în Rusia încă din cele mai vechi timpuri. Desigur, și Familia Regală a urmat această tradiție. Alexandru al III-lea a decis să aducă ceva nou acestui obicei și a venit cu o surpriză foarte interesantă pentru soția sa – un ou bijuterie. În acest ou era un pui mic, acoperit cu smalț, iar în interiorul puiului, mai era un cadou – un colier de rubin și coroana. Împărăteasa a iubit atât de mult cadoul, încât soțul ei a continuat să-i dea un ou nou la fiecare Paște. Fiul său a continuat și el tradiția.
Gustav Fabergé a fost artistul care a creat toate ouăle. Pe măsură ce tradiția a devenit mai populară, aceste ouă au fost create și pentru alți membri ai familiei regale, chiar și pentru cei din alte țări.
După revoluție, bolșevicii au vândut majoritatea ouălor pentru bani, astfel încât doar 9 dintre acestea au rămas în Rusia. Le puteți vedea în Muzeul Fabergé din Sankt Petersburg, Rusia.
Coroana imperială britanică cântărește peste 7 kilograme
Coroana de stat britanică, așa cum o cunoaștem astăzi, a fost creată în 1937 pentru regele George al VI-lea. Coroana are un număr excesiv de pietre prețioase, așa că nu este de mirare că ea cântărește aproape 7,6 kilograme.
Dar toate pietrele prețioase de pe ea pălesc în comparație cu diamantul Koh-i-Noor. Numele poate fi tradus ca „muntele luminii” care este chiar în centrul coroanei. Acesta este probabil cel mai faimos diamant din lume. Are peste 300 de ani și provine din India. Nu a fost vândut niciodată, a fost luat doar cu forța de la un proprietar la altul. În 1849, după colonizarea Indiei, diamantul a aterizat în mâinile reginei Victoria.
După ce India a devenit independentă, guvernul indian le-a cerut englezilor să dea înapoi comoara națională, dar guvernul englez a precizat că acest lucru este exclus.
Foto: Facebook
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook