Simona Ionescu / Redactor Șef

Alessandra Stoicescu, despre durerea care îi sfâșie sufletul. „Nu sunt în pace”

Alessandra Stoicescu, despre durerea care îi sfâșie sufletul. „Nu sunt în pace”
Cu cinci luni în urmă, Alessandra Stoicescu a apărut la Antena 1 îmbrăcată în negru. La prima vedere, nimeni nu s-a gândit că ar fi fost vorba de o nenorocire. Prezentatoarea își pierduse mama, iar acest lucru a lăsat în sufletul ei o durere imensă.

Invitată în podcast-ul lui Mihai Morar, Alessandra Stoicescu a mărturisit, lăsând lacrimile să curgă, că nu s-a împăcat încă cu pierderea mamei. Această durere nu va trece niciodată.

Când a aflat că mama sa suferă de o maladie cruntă, a rămas înmărmurită. S-a întâmplat anul trecut, când mama Alessandrei Stoicescu a primit cel mai greu diagnostic: cancer de plămâni, iar medicii i-au spus că zilele îi sunt numărate. A fost convinsă toată viața că poate să schimbe orice pe acest pământ, mai puțin două lucruri: boala și moartea.

Nu au discutat niciodată despre boală

Chiar dacă au fost cele mai grele momente din viața ei, Alessandra Stoicescu a stat zi și noapte lângă femeia care i-a dat viață. Și-au spus cât de mult se iubesc, i-a adus mereu mamei zâmbetul pe buze, dar absolut niciodată nu au discutat despre boală.

Femeie puternică, mama prezentatoarei nu s-a plâns niciodată, deși fiica a rugat-o în nenumărate rânduri să-i spună ce are pe suflet. Considera că dacă ar fi făcut-o, s-ar fi transformat într-un om slab. Iar acest lucru n-ar fi acceptat…

„Mi-aș fi dorit mult să mai avem timp”

„Nu sunt în pace încă acolo, să știi. Nu sunt în pace, au trecut 5 luni…am fost lângă ea în fiecare clipă, inclusiv în ultimele minute. În primă fază, îngheți, ești eficient și acum te întrebi, apropo de regrete, dacă ai fi putut să faci ceva altfel. Clar, nu. Nu aveam ce să fac altfel. Mi-aș fi dorit mult să mai avem timp”.

„Te simți orfan”

Alessandra Stoicescu și Mihai Morar. Sursă foto: captură Youtube

„Îmi spunea cineva că te simți orfan, indiferent că ai 40, 45, 48 de ani… că te simți orfan. Mai e ceva, eu îl am pe tata. Sergiu îi are pe amândoi părinții și-mi doresc tare, tare mult să fie foarte sănătoși mulți ani. Când nu mai e nimeni în spate și tu ești primul la rând cum ar veni, intervine o panică.

Panică de îmbătrânire, panică de moarte, cu alea trebuie să lupți. Eu am fost convinsă toată viața că eu pot orice, mai puțin să schimb boala și moartea. Ceea ce așa e, în rest le faci pe toate. (…)”, i-a mărturisit vedeta lui Mihai Morar.

„Eu nu am voie să mă las, pentru că dacă mă las, nu știu dacă mă mai ridic”

Chiar dacă durerea e cumplită în sufletul Alessandrei Stoicescu, are cel mai important sprijin: fetița sa, Sara. „Ea m-a echilibrat din acest punct de vedere. Ea a pregătit terenul, Dumnezeu mi-a dat-o pe mama atât timp cât să mă obișnuiesc cu ideea. (…) Niciodată în viață, mama nu a vorbit.

Eu am certat-o pentru asta. Mama mi-a zis întotdeauna: Nu, mă coboară mai mult, așa e felul meu de a fi. Eu nu am voie să mă las, pentru că dacă mă las nu știu dacă mă mai ridic. Până-n ultima clipă, noi două am jucat în acest film”, s-a destăinuit prezentatoarea Antenei 1.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre