Simona Ionescu / Redactor Șef

Alin Oprea se trage din prima familie nobiliară de români din Ardeal. „L-am sunat într-o seară de Crăciun și a leșinat când mi-a auzit vocea”

Alin Oprea se trage din prima familie nobiliară de români din Ardeal. „L-am sunat într-o seară de Crăciun și a leșinat când mi-a auzit vocea”
Vedetă pe scenă, Alin Oprea a avut o viață foarte grea, lipsa tatălui provocându-i multă suferință. Lucrurile au luat o altă întorsătură după o seară de Crăciun.

Alin Oprea, liderul formației Talisman, a vorbit pentru prima dată despre întâlnirea pe care a avut-o cu tatăl său. S-a întâmplat după prima discuție pe care au avut-o într-o seară de Crăciun.

„Mă cheamă Oprea, după numele mamei, care a fost prelat după numele tatălui fratelui meu”

Turda, fără tată, în brațele mamei. Așa începe povestea de viață a lui Alin Oprea. „Povestea mea de viață începe puțin mai înainte să mă nasc. Eu provin de fapt din familia Rațiu. Mă cheamă Oprea, după numele mamei, care a fost prelat după numele tatălui fratelui meu.

O familie care în perioadă interbelică a avut lucruri importante de spus în România. A fost prima familie nobiliară de români din Ardeal, celelalte fiind maghiare și austriece.

Familia Rațiu a luptat din greu să ajungă la acel nivel să fie respectată și apreciată până la Imperiul austro ungar. Sigur că a venit comunismul și a distrus tot”, și-a început Alin Oprea povestea în podcast-ul lui Adrian Artene.

Mama artistului a rămas văduvă la 20 de ani

Când l-a cunoscut pe tatăl său, mama lui Alin Oprea trecuse printr-o mare tragedie: își pierduse primul soț la doar 20 de ani. Marea ei iubire s-a îmbolnăvit de o afecțiune incurabilă și a plecat la Ceruri în floarea vârstei, la 22 de ani.

„Mama i-a dat toată încrederea, crezând că-și va reface viața. Nu și-a refăcut-o de fapt, a descoperit că tata mai avea o altă familie, mai avea copii. A hotărât ca eu să rămân alinarea vieții ei și o amintire frumoasă din a doua iubire a vieții.

Tata n-a venit nici măcar la nașterea mea să semneze sau să mă vadă. În locul acelei liniuțe din buletin pe care am avut-o toată viața și care m-a durut”, s-a destăinuit Alin Oprea.

Cântărețul l-a sunat când avea 33 de ani, într-o seară de Crăciun

Bărbatul a apărut în viața artistului când acestea avea 33 de ani, într-o seară de Crăciun.

„Când aveam eu 33 de ani, într-o seară de Crăciun, amintindu-mi faptul că exact la 33 de ani, Iisus a fost crucificat și de pildele Lui, am pus mâna pe telefon. Am sunat la un număr primit de la un prieten din poliția din Turda. Identificase o persoană care semăna mult cu mine și părea că are vârsta corespunzătoare și că ar fi tata.

A cercetat puțin omul și mi-a dat un număr de telefon fix. Și în noaptea de Crăciun l-am sunat. Prima dată am crezut că e vocea mea din partea cealaltă. Am spus: Tată, sunt Alin și te-am sunat să-ți spun Crăciun fericit.

După o viață întreagă în care nu am fost căutat și n-am știut cine este tatăl meu.”, a mai spus Alin. După ce i-a auzit vocea, telefonul s-a întrerupt, dar artistul a continuat să sună până târziu în noapte, când bărbatul a răspuns din nou.

„Înainte de Revelion, m-am dus la Turda, l-am luat și l-am adus la București”

„Pe la două noaptea a răspuns din nou. Mi-a spus: Iartă-mă, am leșinat când m-ai sunat, abia cum mi-am revenit. Da, eu sunt tatăl tău. Am avut o discuție până pe la 7 dimineața.

Înainte de Revelion, m-am dus la Turda, l-am luat și l-am adus la București, să-mi viziteze familia și copiii. Nu m-a interesat să condamn sau să judec pe nimeni. M-am bucurat că am refăcut o relație karmică”, a mărturisit cântărețul.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri