Inspectoratul General al Poliției Române a confirmat arestarea Alinei Bica în Italia, în baza unui mandat de arestare international, după ce era deja emis un mandat de urmărire internațională.
Șeful Poliției, chestorul Liviu Vasilescu a ieșit și el în fața presei, adunată în fața instituției și a făcut o minimă informare.
„In urma cooperarii politienesti internationale, precum si a bunei relatii instiutionale intre ministrul afacerilor interne din Romania si ministrul de interne italian, in aceasta seara, colegii din Italia au identificat si retinut doi urmariti internationali: 1. BICA Alina Mihaela, urmarita international in baza Mandatului European de Arestare emis de catre Tribunalul Bucuresti, pentru favorizarea faptuitorului. Aceasta are de executat 4 ani închisoare. 2. BENE Ioan, urmarit international in baza Mandatului European de Arestare emis de catre Tribunalul Bucuresti, pentru fals sub inscrisuri sub semnatura privata, dare de mita, evaziune fiscala. Acesta are de executat 6 ani si 2 luni inchisoare. Cei 2 urmăriți internațional sunt în custodia autorităților din Italia, urmând a fi prezentați unei instanțe pentru a dispune asupra executării Mandatelor Europene de Arestare și asupra predarii către Romania. Alte detalii, cu privire la operatiune din aceasta seara, nu pot fi facute publice, in acest moment, procedurile judiciare fiind inca in derulare. Multumim tuturor partenerilor instituíonali pentru sprijinul acordat in acest caz. Asigur cetetenii ca Politia Romana va continua activitatea de depistare a tuturor persoanelor care se sustrag. Este doar o chestiune de timp, pana ii vom aduce acasa”.
Cestorul șef Liviu Vasilescu a spus că nu poate oferi alte date despre traseul Alinei Bica prin alte țări, după eliberarea sa din pușcăria din Costa Rica. Aducerea ei în țară depinde acum de demersurile ce urmează a fi făcute de Ministerul de Justiție.
Alina Bica a fost condamnată definitiv, pe 27 noiembrie 2019, la 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzată de favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender. Alina Bica era plaecată din România, iar instanța a decis să fie dată în urmărire internațională pentru executarea pedepsei, conform procedurii. Trebuie spus că, la data plecării Alinei Bica din țară împotriva ei nu exista nicio interdicție de părăsire a țării și nici nu fusese condamnată în vreun dosar.
Decizia din 2019 a fost luată de un complet de 5 judecători de la Instanța Supremă.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook