Simona Ionescu / Redactor Șef

Ambasadorul Ciprului în România a fost găsit mort în pat. Murise de 36 de ore

Ambasadorul Ciprului în România a fost găsit mort în pat. Murise de 36 de ore
Filippos Kritiotis, amabasadorul Ciprului la București, a fost găsit mort în locuința sa. Poliția a deschis un dosar de moarte suspectă în care cercetează împrejurările în care a avut loc decesul. Murise de 36 de ore.

În data de 12 iulie, prin apel 112 a fost sesizat decesul unui bărbat, cetățean străin, în reședința sa situată în sectorul 1, anunță poliția într-un comunicat.

Un angajat al ambasadei a mers la locuința ambasadorului pentru a vedea de ce acesta nu răspunde la telefon de mai bine de 36 de ore și a avut neplăcuta surpriză să îl găsească pe diplomat mort, în pat, scrie evz.ro.

Ambasadorul Ciprului în România a fost găsit mort în pat

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri în vederea stabilirii cauzelor decesului.

Filippos Kritiotis era cunoscut cu afecțiuni cardiace, spun unele surse, dar dosarul deschis este pentru „moarte suspectă”. Potrivit sursei citate, necropsia va fi făcută în cursul zilei de marți.

Poliția cercetează totuși condițiile în care a avut loc decesul și nu exclud nicio variantă, însă necropsia va arăta ce s-a întâmplat.

Ambasadorul se afla în funcție din iulie 2019. El s-a născut pe 14 august 1957 în orașul Pafos, din Vestul Ciprului, era căsătorit și avea o fiică.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre