Simona Ionescu / Redactor Șef

Americanii „se bat” pe buncăre. Se tem de un război civil după alegeri

Americanii „se bat” pe buncăre. Se tem de un război civil după alegeri
Vânzările de buncăre au explodat în ultimele luni. Americanii s-au pregătit intens pentru violențele politice la care se așteaptă după alegeri.

Americanii se tem din ce în ce mai mult de violența politică de după alegeri și au ales să cumpere buncăre. Oamenilor le e frică că vor crește și amenințările geopolitice.

Vânzările de buncăre de supraviețuire din America au explodat în ultimele luni, deoarece oamenii se pregătesc pentru violențele politice ce ar putea să apară după alegerile de săptămâna viitoare.

Cererile de buncăre au crescut cu 200%

Americanii se înghesuie să cumpere tot mai multe buncăre

Îngrijorările cresc cu privire la faptul că un rezultat contestat între Donald Trump și Kamala Harris pe 5 noiembrie ar putea duce la tulburări civile, un sondaj pentru The Times arătând că un sfert dintre americani se tem de un război civil după alegeri.

Tot mai multe persoane au ales să achiziționeze buncăre, de la simple adăposturi din curți până la „locuri de supraviețuire”, unde oamenii se pot ascunde în caz de colaps social.

Grupul Vivos, care a transformat 575 de buncăre din al Doilea Război Mondial din Dakota de Sud și un buncăr nuclear din Indiana, din perioada Războiului Rece, în adăposturi de supraviețuire, a raportat o creștere de 200% a interesului și a cererilor în această lună, comparativ cu luna septembrie.

Cele mai scumpe buncăre din lume

Buncărul Opidum

Buncărele bogaților sunt de obicei construite în subteran din pereți foarte groși de beton armat sau săpate într-un munte cu uși groase de oțel. Mai degrabă decât să ofere doar spații pentru supraviețuire, aceste unități devin întruchiparea luxului.

Oppidum, de exemplu, situat în Republica Cehă, în Europa, este înconjurat de munți. Este un buncăr apocaliptic de lux care se întinde pe 323.000 de metri pătrați și are toate facilitățile de agrement și de lucru. E vorba de un apartament de 6.750 de metri pătrați și șase apartamente de 1.720 de metri pătrați, un teren de golf la nivelul solului.

Buncărul are și un spital

Precum și un heliport, toalete cu cadă cu hidromasaj, chiuvete duble și dușuri cu efect de ploaie, un spa, o piscină, o grădină cu lumină naturală simulată. Dar și un cinematograf, o bibliotecă, o sală de biliard, săli de conferințe și de comunicații, o sală de gimnastică, un bar, o cramă extravagantă și un spital. Se spune că în acest buncăr oamenii pot trăi liniștiți zece ani, protejați de atacurile nucleare.

Un fort militar din Germania a fost transformat în apartamente private

Buncărul Vivos

Sculptat într-un munte înalt de 400 de picioare din Rothenstein, Germania, Vivos Europa One se întinde pe 76 de acri deasupra și dedesubtul solului. Fortul militar transformat în apartamente private are 34 de camere de locuit, fiecare de 2.500 de metri pătrați.

Aceste unități includ o bucătărie, dormitoare, băi de lux, living, mese, piscină, teatru, sală de gimnastică și un bar, în funcție de cerințe. Ușile din oțel și învelișurile groase din beton oferă o protecție deosebită și fac ca buncărul să arate ca un conac construit în subteran.

Sursă foto: www.re-thinkingthefuture.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre