Edi Rama a sărutat-o, se pare, pe gât, pe șefa executivului italian, Giorgia Meloni. Cei doi au făcut parte din liderii europeni care au arătat că sunt de partea Republicii Moldova și Ucraina.
Nimeni nu a înțeles gestul neobișnuit al premierului albanez Edi Rama, însă ceea ce a făcut, a atras atenția întregii lumi cu ajutorul internetului. De altfel, editorul șef al Euractiv Cehia, Aneta Zachová, a surprins momentul de tandrețe, notează Euronews Albania.
„N-ar trebui să lucrez pentru un tabloid?”, a scris Zachová pe Twitter.
Pe de altă parte, presa din Albania susține că premierul a mai fost fotografiat și filmat și în trecut, când a pupat, la fel de „îndrăzneț” și alți lideri europeni. Premierul Xavier Bettel din Luxemburg a fost sărutat pe frunte, iar premierului Serbiei Serbiei Ana Brnabić și șefei executivului UE, Ursula von der Leyen, Edi Rama le-a sărutat mâna.
Nici Zelensky nu s-a dat la o parte de la un sărut
De asemenea, înainte să înceapă discuțiile în cadrul grupurilor de lucru, Volodimir Zelensky, președintele ucrainean, a sărutat-o de trei ori pe obraz pe Ursula von der Leyen, iar aceasta a rămas foarte surprinsă. Nu la fel de norocos a fost Viktor Orban, care a dorit, la rândul său, să sărute mâna Maiei Sandu, președintele Republicii Moldova, în semn de respect. Doamna însă, și-a tras mâna, iar oficialul s-a simțit jenat. Au făcut, totuși, împreună o fotografie, parând astfel momentul.
Castelul Mimi este numit și Versailles-ul din Republica Moldova
Summit-ul Comunității Politice Europene a avut loc la Castelul Mimi, numit și Versailles-ul din Republica Moldova, care este inclus în top 15 cele mai frumoase vinării din lume. Castelul se găsește în Bulboaca, un sat din raionul moldovenesc Anenii Noi, la 45 de kilometri de Chișinău.
Castelul este faimos pentru crama sa, unde vinul se maturează minimum 12 luni în butoaie de stejar franțuzesc pentru a căpăta extra profunzime, fiind apoi gata de savurat la o temperatură cuprinsă între 15 și 18 grade Celsius. Principalul restaurant se numește Bufnița Albă. Locuitorii spun că i s-a dat astfel de denumire întrucât în zonă trăiesc bufnițe de prezența cărora se bucură și turiștii. Cu siguranță, invitații la summit au gustat din celebrele vinuri moldovenești și le-au apreciat.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook