Simona Ionescu / Redactor Șef

Ana Ularu, vedeta din serialul Spy / Master de la HBO a transpus în film experiențe trăite de familia ei în comunism

Ana Ularu, vedeta din serialul Spy / Master de la HBO a transpus în film experiențe trăite de familia ei în comunism
Serialul HBO își plasează acțiunea la apogeul Războiului Rece și prezintă o săptămână din viața personajului fictiv Victor Godeanu, mâna dreaptă a dictatorului român Nicolae Ceaușescu și cel mai apropiat sfătuitor al acestuia. Dar Godeanu are un secret. Iar Ana Ularu e agent de contrainformații și are o vendetă personală cu aceasta.

Povestind viața elitelor comuniste și care se bucurau de privilegiile sistemului, Spy / Master e primul serial românesc nominalizat la un festival internațional de film, la cel de la Berlin. Protagonista are 37 de ani și a crescut cu poveștile despre comuniști ale familiei ei. După întâmplări nefericite, tatăl ei a decis să părăsească România, în anii 1990.

„Eu, prin structura și istoria mea, și prin cine sunt părinții mei, suntem genul de oameni pe care în timpul comunismului îi prindeau tovarășii și îi tundeau pe stradă și le tăiau blugii, întâmplare prin care chiar a trecut tatăl meu. A fost foarte neplăcut. De aceea tatăl meu e plecat în America încă din anii ’90. Noi am fost întotdeauna o familie de disidenți, artiști și liber cugetători, în degrabă furioși pe sistem”, a povestit Ana Ularu într-un interviu pentru Adevărul.

Poveștile cu comuniști, trăite pe viu în casa familiei Ularu

Chiar dacă nu a trăit în perioada comunismului, spune că a înțeles că acea epocă a fricii este absurdă. Pentru rolul actual, tânăra actriță, practic, s-a antrenat de copil, în familie. Ea povestește că a discutat deseori despre comunism cu părinții ei cărora, consideră tânăra, comuniștii le-au furat tinerețea. Ea povestește că are amintiri cumplite de la vârsta de trei ani. La Revoluție, când avea 4 ani, s-a ascuns cu familia în beci și a adunat gloanțe din curte.

Ana Ularu a crescut cu poveștile despre regimul comunist ale familiei sale

„Am avut o revelație zilele trecute legată de acel incident. Da, ne-am ascuns în beci și zburau gloanțe afară, da, erau foarte multe lucruri înspăimântătoare, dar acele trei zile pentru mine au fost minunate, pentru că eram într-un loc întunecat și călduț cu ambii părinți. N-am simțit frică, ci un sentiment de siguranță uriaș. Singurul moment tragic a fost când niște persoane l-au acuzat pe tatăl meu că ar fi securist. M-am prins de piciorul lui și nu voiam să-i mai dau drumul. Cineva voia să-l ia pe tata. Copiii simt. Fiica mea e un copil care, la doi ani, e o persoană cu care poți să ai discuții serioase”, a povestit Ana Ulareu în același interviu.

Tatăl, acuzat că ar fi fost securist

Ana Ularu (37 de ani) este o artistă aparte. Nu ratează expozițiile cu operele lui Picasso, Matisse și Rothko și citește mereu în pauzele de filmări.

Personajul pe care îl interpretează în serial, Carmen Popescu, este un spion care lucrează pentru serviciile secrete de contraspionaj din România comunistă. Carmen este o femeie inteligentă, eficientă și luptătoare, egală cu toți din cercul ei. A progresat ierarhic prin propriile mijloace. Așa perfectă cum e, face totuși o greșeală: lasă să transpară vendeta personală față de Victor Godeanu, personajul principal, interpretat de Alec Secăreanu.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre