Simona Ionescu / Redactor Șef

Anamaria Prodan, despre copilăria la bunici și cutremurul din 1977. „Am fost îngropată în dărâmături”

Anamaria Prodan, despre copilăria la bunici și cutremurul din 1977. „Am fost îngropată în dărâmături”
Din sute de prieteni, Anamaria Prodan spune că mai are doar cinci. Dar aceștia ar sări pentru ea fie zi, fie noapte. Fiica Ionelei Prodan și-a amintit despre copilăria la bunici și cum lumea „îi pupa mamei costumul popular”. Dar și despre cutremurul din 1977.

„Eu am trăit niște momente cu mama care m-au marcat, când lumea îi pupa costumul popular. O femeie de 70 de ani, în țărână, fugea după ea să-i pupe costumul”, și-a amintit Anamaria Prodan. Vedeta nu poate uita niciodată cutremurul din 1977, iar de atunci a rămas cu frică se seisme. 

„La două săptămâni după naștere, mama a avut acel accident teribil. A stat nouă luni în comă”

A trăit cu bunicii la țară, fără să știe cine este mama, este Anamariuța, cum o alinta bunica de la Dăbuleni. Fără griji, fără probleme, se bucura de copilărie și de infinita dragoste a bunicilor.

„La două săptămâni după naștere, mama a avut acel accident teribil și nu știa dacă va rezista. A stat nouă luni în comă la Spitalul de Urgență”, și-a început povestirea fata celebrei cântărețe de muzică populară.

Anamaria Prodan: „Tata pregătise tot și ea nu a mai ajuns, pentru că a adormit șoferul la volan”

„Mama a avut un accident. M-a luat bunica mea, pentru că mama avea multe cântări, iar la două luni și ceva m-am întors la București pentru a fi botezată. Mama avea în comuna Crucea o nuntă, a plecat noaptea de acolo, pentru ca dimineața să ajungă la botez. Tata pregătise tot și ea nu a mai ajuns, pentru că a adormit șoferul la volan.

A stat câteva ore aruncată în praf, sângele curgea și pentru a-l opri oamenii puneau țărână; și a făcut septicemie. Mă uitam câteodată la ea, o vedeam toată cusută… De aceea, pentru mine medicii sunt zei. Și botezul n-a mai avut loc”, a povestit fosta soție a lui Reghecampf.

„Am avut momente în viață de răscruce care, zic eu, m-au construit și m-au făcut omul care sunt astăzi”

„M-a marcat cum lumea îi pupa mamei costumul popular”…

Anamaria Prodan a fost botezată foarte târziu, când spune că s-a enervat pe preot, deși era copil, pentru că nu încăpea în cristelniță.

„Cred că aveam vreo patru ani atunci și eram ceva rău. L-am apucat cu mâinile de păr, de barbă, de tot, să nu cumva să mă atingă cineva.

Îmi era frică. Am avut momente în viață de răscruce care, zic eu, m-au construit și m-au făcut omul care sunt astăzi”, a mai spus Anamaria Prodan.

Vedeta își amintește că la bunici era legată cu o funie de burtă, priponită cu un țăruș „ca să nu mă duc în Dunăre să mă înec.

Nu puteam nici dacă vroiam, să scap. Așteptam să vină bunica de la sapă, aveam copii mai mari care ne supravegheau, dar era o fericire și n-aș da pentru nimic în lume acea perioadă din viață”.

„La cutremurul din 1977 am fost îngropată în dărâmături”

Anamaria Prodan și-a amintit și de cutremurul din 1977, „pe care mi-l aduc aminte secundă de secundă și știu cum am fost îngropată în dărâmături. Și știu cum am ieșit și Dumnezeu m-a ajutat, n-am avut nimic, decât frica aia groaznică”.

Din acel moment, vedeta a rămas cu o mare spaimă de cutremur: „Nu văd nimic decât o ieșire. Cred că dacă ar fi și o fisură într-un zid, pe acolo ies”, s-a destăinuit Anamaria Prodan în podcast-ul lui Teo Trandafir.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre